Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. / R.B. [ Portal RTCG ]

22. 03. 2024. 14:17 >> 14:21
2
Čitaj mi:

SJEDNICA

Jasna Dokić izabrana za potpredsjednicu SO Budva

Skupština Opštine Budva ispunila jedna od tri uslova da ne bude uvedena prinudna uprava time što je Jasna Dokić izabrana danas za potpredsjednicu te Opštine. Za njen izbor glasalo je svih 17 odbornika nekadašnjeg Demokratskog fonta, odbornik SNP-a, kao i nezavisni odbornik Mladen Kažanegra. Protiv je bila opozicija iz redova Demokrata, URA i SDP.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović poručio je na današnjoj sjednici da neće dozvoliti uvođenje prinudne uprave, te da će se kao i u ljeto 2020. braniti. Sjednici je na početku prisusvovalo 31 odbornik od ukupno 33, ali su ubrzo odbornici DPS-a napustili skupštinsku salu ne želeći da učestvuju u današnjem radu lokalnog parlamenta. Za sekretara Skupštine opštine Budva imenovan je Berislav Fabris.

"Nećemo da dozvolimo uvođenje prinudne uprave. Imamo kuraži da se skrati mandat, bez obzira na dogovor nekoga u Vladi. Znamo da čitamo sve korake, jer su ih učili od nas. Učenici nikada neće da prevaziđu učitelja", rekao je Jovanović.

On je kazao da nemaju nikakav problem da smijene i ovu vladu.

"Ova Vlada misli da se ponaša kao Vlada Duška Markovića, Dukaj kao Suzana Pribilović. Dočekaćemo sve opet i Upravnu inspekciju i SAJ i specijalce, izazivam ih da pokušaju da instaliraju odbor povjerenika. Jedva čekam. Ako neko misli da će neko riješiti u Budvi sve za 15 minuta kao što je to 2020. uradio Duško Marković, izazivam ih da pokušaju“, kazao je Jovanović.

Odbornik Demokrata Krsto Radović poručio je Jovanoviću da im neće proći blokada grada.

"Sve ono za šta smo se borili 2020. vi ste relativizovali”, kazao je Radović.

Odbornici DPS-a napustili su zasijedanje, jer smatraju da je današnje zasijedanje nezakonito.

"Klub odbornika DPS-a će bez obzira na ishod ove sjednice, podnijeti tužbe Upravnom sudu i pokrenuti ništavnost današnjih odluka”, kazala je odbornica DPS Ivana Lazović.

Na dnevnom redu nastavka 10. sjednice nalaze se važni predlozi za imenovanje ključnih funkcija unutar Skupštine opštine Budva:

1. Predlog Odluke o imenovanju sekretara Skupštine opštine Budva (Berislav Fabris);

2. Predlog Rješenja o davanju saglasnosti na imenovanje potpredsjednika Opštine Budva (Jasna Dokić).

Nakon dvočasovne rasprave glasovima 16 odbornika usvojena je Odluka o imenovanju Berislava Fabrisa za sekretara SO Budva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније