Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

07. 03. 2024. 15:39 >> 15:40
3
Čitaj mi:

JOVAN VUČUROVIĆ

"DPS nahuškao grupu ekstremista da napadnu srpske poslanike"

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović u osvrtu na ponašanje građana tokom protesta na Cetinju uoči početka Skupštine istakao je da su psovke na nacionalnoj osnovi i napad na srpske poslanike instruirani od strane DPS-a.

"Mi iz ZBCG smo organizovali na stotine protesta i nemamo problema sa tim. Ali, u ovom slučaju očigledno je grupa ekstremista nahuškana od dijela DPS da napadne poslanike ZBCG, odnosno srpske poslanike. Topovski udari, petarde, kamenice, jaja, psovke na nacionalnoj osnovi…", istakao je Vučurović.

Kaže da je danas bilo je svega, ih to ne može uplašiti i pokolebati u politici.

"Ja ipak previše ne zamjeram, jer je i ovo izgleda neophodno proći na putu pomirenja u Crnoj Gori, a taj put dominantno promovišu Andrija Mandić i koalicija ZBCG. Moramo imati strpljenje i za one koji se vode samo mržnjom i da se nadamo da će se mijenjati nabolje", istakao je Vučurović.

Kaže da ima ljudi koji istrajavaju na ekstremizmu i antisrpstvu, a takva politika je, kako kaže, DPS prepolovila, a u krajnjem će ih odvesti na margine.

"Evo, još cekamo da se DPS izvini i ogradi od onoga natpisa na transparentu koji su držale njihove pristalice prilikom dolaska Milorada Dodika u skupštinu Crne Gore. Podsjećam, na transparentu pristalica DPS je bila sramna riječ "posrbice", sto je fašizam i rasizam", zaključio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније