Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

07. 03. 2024. 11:46 >> 11:46
1
Čitaj mi:

Radovanić odgovorio Čarapiću

"Ubrzo će Spajić prestići DPS po visini zaduženja"

DPS je vladao tri decenije i državu za to vrijeme zadužio 2,5 milijardi eura. Dok je Spajić, za nepune dvije godine, kroz 42. i sad 44. vladu zadužio građanke i građane za 1,7 milijardi eura, saopštio je funkcioner URA Mileta Radovanić.

Kako je rekao, ovim tempom neće proći još mnogo vremena kada će prestići DPS po visini zaduženja.

"Spajić je za manje od 100 dana prestigao Vladu Dritana Abazovića, koja se u svom čitavom mandatu zadužila svega 100 miliona eura i pri tome domaćinskom politikom ostavila suficit u budžetu, što je u više navrata potvrdilo i Ministarstvo finansija Spajićeve Vlade", saopštio je generalni sekretar URE Mileta Radovanić u odgovoru na saopštenje poslanika PES-a Vasilija Čarapića", naveo je Radovanić.

Radovanić je poručio Čarapiću i da treba da se dogovore u PES-u između sebe, da li smo se juče zadužili 650, 687 ili 750 miliona i da li je kamatna stopa 7,25% ili 5,88%.

"Nismo na kvizu, pa da premijer Spajić o ovako važnoj temi se obraća putem društvenih mreža, mijenjajući iznose zaduženja na svakih 15 minuta, kao da očekuje od građanki i građana da pogode tačan odgovor. Takva neozbiljna, neodgovorana i netransparentna politika nove Vlada više nikoga ne iznenađuje", zaključio je Radovanić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније