Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

17. 12. 2023. 14:54 >> 14:54
2
Čitaj mi:

RADOVANIĆ SA REDEKEROM

URA će nastaviti da bez kalkulacija podržava evropski put Crne Gore

URA ostaje posvećena evropskom putu Crne Gore i da će i u narednom periodu imati isključivo konstruktivnu ulogu u tom procesu, kazao je generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić.

Radovanić je to kazao tokom sastanka sa načelnikom odjeljenja za Zapadni Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke, Nielsom von Redekerom koji boravi u Crnoj Gori povodom održavanja konferencije Aspen Instituta.

"Bićemo čvrsta opozicija, ali bili u vlasti ili u opoziciji nastavićemo kao i do sada da bez kalkulacija podržavamo sve što doprinosi bržem članstvu Crne Gore u Evropsku uniju. To se već moglo vidjeti i prilikom izbora nedostajućeg sedmog člana Ustavnog suda gospodina Faruka Resulbegovića, a podsjećam, da smo i prethodno bili jedina partija koja je podržala u Parlamentu sva imenovanja u pravosuđu. U Građanskom pokretu URA ćete uvijek imati partnera i sagovornika", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju GP URA, sagovornici su se saglasili da je tokom mandata 43. Vlade, u kojoj je Radovanić bio generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova, Crna Gora imala u potpunosti usaglašenu vanjsku i bezbjednosnu politiku sa EU.

"Takođe, da su u tom periodu napravljeni i značajni rezultati, prije svega u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saopštenju.

Bilo je riječi i o posjeti rukovodstva Građanskog pokreta URA naredne godine Berlinu i sastancima u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније