Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

02. 03. 2024. 19:54 >> 19:59

MILATOVIĆ

"Oslobodili nas jedino slobodne riječi"

Da ni karnevali u Crnoj Gori, nažalost, nijesu što su nekad bili, u prilog govori i lutka koja predstvalja Andreja Nikolaidisa, koja je vjerovatno spremna za spaljivanje, saopštila je predsjednica Savjeta mladih DPS i poslanica u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.

"Od toga da oni nepokolebljivi u namjeri da brane dostojanstvo Crne Gore završavaju pred sudom zbog slobodno izgovorene ili napisane riječi, došlo se i do toga da se lutka s likom onoga, koji se odlučno suprotstavlja najezdi nacionalizma, šovinizma, fašizma i primitivizma, u Crnoj Gori spaljuje", kazala je ona.

Milatović navodi da ne zna od čega su crnogorsko društvo "samoprozvani oslobodioci tačno oslobodili".

"Možda od prava da se slobodno misli i govori, ali znam da se ovo društvo mora oduprijeti njihovoj misiji u čijim okvirima Crnu Goru nastoje da uvuku u ovo blato. Simbol otpora njihovoj podmukloj namjeri da nas smjeste u uske i nazadne svjetove, s kojima se, nažalost, identifikuju, oni koje je zapalo da vode državu, a ne da je odvode u moralnu i svaku drugu propast, je Andrej Nikolaidis, njegova ničim utamničena misao i njegova, očigledno, prejaka riječ", istakla je ona. 

Zato, u svom saopštenju Milatović poručuje "neka se ne nadaju tome da će ovakvim bijednim djelima ikoga učiniti tišim."

"Neka bude jasno da biti progonjen zbog osjećaja pripadnosti državi, najveća je čast i da jedino što će se večeras (za)paliti biće nova inspiracija za razotkrivanje svih nepočinstava onih koji danas upravljaju zemljom koju nijesu željeli", zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније