Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

21. 02. 2024. 13:39 >> 13:41
1
Čitaj mi:

KOALICIJA ZBCG

"Božović da se brani sa slobode, svaki njegov dan u zatvoru je skandal"

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" očekuje da vanraspravno vijeće Višeg suda ukine pritvor predsjedniku opštine Budva Milu Božoviću i uz odgovarajuće mjere nadzora omogući mu da se brani sa slobode.

Sve drugo bi, nakon vraćanja optužnice, kako navode, imalo politički motivisani progon gradonačelnika Budve i kršenje njegovih osnovnih građanski prava.

Iz koalicije navode da je Božović uhapšen prošle godine uz neviđenu medijsku pompu i razapinjanje kako je član OKG- a.

"Međutim, ne da nije došlo do toga, već je više nego očigledno da se Milo Božović nalazi u pritvoru deset mjeseci na osnovu opisnih indicija i poluglasina, što potvrdjuje naš stav da pojedini specijalni državni tužioci prvo hapse, a onda prikupljaju dokaze, ili ih pravnički kreče za neodržive optužnice. Tako je Vijeće sudija u dijelu optužnice koja se odnosi na Mila Božovića konstatovalo kontradiktornost i neodrživost činjeničnog opisa da je on postao pripadnik OKG 2019. godine i da je imao zadatak da kao poslanik i član Odbora za bezbjednost i odbranu prikuplja informacije i koristi ih za potrebe kriminalne organizacije", poručuju u ZBCG.

Prema njihovim riječima, Božović 2019. godine nije bio poslanik u Skupštini Crne Gore, a samim tim ni član Odbora za bezbjednost i odbranu, već je to postao tek u decembru 2020. godine.

"Treba li podsjećati da je upravo Milo Božović kao menadžer opštine Budva u ljetnjim mjesecima 2020. godine bio hapšen i privođen upravo od strane onih ljudi sa kojima je optužen da su zajedno formirali kriminalnu organizaciju 2019. godine. Tako ispada da je Milo Božović 2019. godine dogovorio sa Lazovićem, Milovićem, i ostalim policijskim službenicima da ga godinu dana kasnije fizički maltretiraju, bacaju na pločnik ispred opštine Budva i određuju mu mjere tajnog nadzora i policijsko zadržavanje. Posebno iritira i činjenica da postupajući tužilac dosad nije ponudio nijedan dokaz da je tzv. SKY pin bio u posjedu Mila Božovića, što dodatno ukazuje na neodrživost dijela optužnice koji se odnosi na njega", istakli su iz koalicije. 

Iz ZBCG tvrde da se Božović nalazi u pritvoru već deset mjeseci bez potvrđene optužnice.

"Pošto je rok za ispravljanje optužnice dva mjeseca, jasno je da bi svaki sljedeći dan boravka Mila Božovića u istražnom zatvoru bio skandal i gruba zloupotreba suda i tužilaštva u postupku koji je opterećen političkom pozadinom", zaključuju iz ZBCG. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније