Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

16. 02. 2024. 16:45 >> 17:03
Čitaj mi:

Đeljošaj - Grubišić

CG i Hrvatska prijateljske države koje dijele zajedničku evroatlantsku viziju

Crna Gora i Hrvatska su prijateljske države koje dijele zajedničku evroatlantsku viziju i vrijednosti, kazao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj.

On je to kazao tokom sastanka sa ambasadorom Hrvatske Nj.E. Veselkom Grubišićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, potpredsjednik Đeljošaj upoznao je hrvatskog ambasadora sa prioritetima 44. Vlade kao i sa rezultatima u prvih sto dana rada i istakao da je Crna Gora pouzdan partner, posebno posvećen evroatlantskim vrijednostima i dobrosusjedskim odnosima.

"Crna Gora i Hrvatska su prijateljske države koje dijele zajedničku evroatlantsku viziju i vrijednosti. Hrvatska je za nas, ali i za čitav region, model koji treba slijediti u smislu ekonomskog razvoja i integracije u veliku evropsku porodicu", kazao je Đeljošaj.

Hrvatski ambasador je, kako se navodi u saopštenju, istakao prijateljske odnose dvije države te istakao da će Hrvatska nastaviti da podržava Crnu Goru u evropskim integracionim procesima.

Tokom sastanka bilo je riječi i o mogućoj saradnji na planu ekonomije i infrastrukture. 

"Sagovornici su dogovorili nastavak komunikacije i povećanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније