Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

19. 04. 2024. 18:30 >> 18:30
Čitaj mi:

Đeljošaj

Pozdravljam aktiviranje Budžetske inspekcije, sistem zreo za samokontrolu

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj pozdravio je rad ministra finansija Novice Vukovića i odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi.

Kako je kazao u saopštenju, to su odluke koje pokazuju da je sistem zreo da uspostavi mehanizme samokontrole i discipline.

"Tako sam saopštio i juče, ali su nažalost zlonamjerni interpretirali tako da pokušaju da kreiraju još jedan vještački sukob u Vladi.
Dakle, svako ko neodgovorno raspolaže državnom imovinom mora biti procesuiran. Sa tim nema kompromisa. I svaka čast Novici Vukoviću i njegovom timu da aktiviraju mehanizama kojima raspolažu u tom smislu. Takođe, pozivam da se uradi i kontrola budžetske jedinice kojom upravljam", poručio je Đeljošaj.

Kako je dodao, Ministarstvo ekonomskog razvoja je u prvom kvartalu 2024. godini u odnosu na isti period prošle godine, u mandatu prethodne 43. vlade, uštedjelo čak 64.792,45 eura na pozicijama (ugovora o djelu, konsultantskih ugovora, ostalih naknada, zarada javnih funkcionera).

Samo na poziciji ugovora o djelu Ministarstvo je uštedjelo 33.253,91 euro.

"Sa druge strane u ovom kratkom periodu Ministarstvo je uspjelo da pripremi više zakonskih i podzakonskih rješenja, donese programe i jednu strategiju, kao i da uspije podići kvalitet života naših građanki i građana kroz ograničavanje marži za preko 500 artikala u trgovinama, ali i da eliminiše neke barijere privredi i podstakne njihovu konkurentnost. Značajni iskoraci su napravljeni i na međunarodnom planu, posebno u segmentu pregovora sa EU, pa se tako očekuje da će najveći broj poglavlja koja će prva biti zatvorena biti baš ona koja su u nadležnosti ovog ministarstva", navodi se u saopštenju Đeljošaja.

Ministarstvo je, ističe, primjer efikasnosti na djelu. Uz manje troškove postiže bolje rezultat, a očigledno je da tako nije bilo u prethodnom periodu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније