Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

14. 01. 2024. 16:30 >> 16:31
2

DPS BUDVA

"Vlada se pravi da ne vidi nacionalističku propagandu"

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Budva saopštio je da je ta opština, koncertom Beogradskog sindikata, još jednom postala "stjecište najgore nacionalističke propagande".

"Koncertom kontroverzne grupe Beogradski sindikat koja na svojim nastupima rasplamsava antizapadno raspoloženje, i pjeva u slavu Putinovog pohoda na Ukrajinu, pretvarajući se da je to zapravo poruka mira, Budva je još jednom postala stjecište najgore nacionalističke propagande", poručuju iz DPS Budva. 

Iz DPS Budva navode da je grad, u kojem živi na hiljade Ukrajinaca i Rusa, koji su se sklonili od strahota rata, grad koji bi trebalo da predstavlja mjesto na kojem će se afirmisati kulturno zabavna scena multietničke Crne Gore, na kojoj će nastupati umjetnici iz regiona, ali oni istinski a ne, kako su kazali, "politički aktivisti za mikrofonom", te da je poslao ovim koncertom poruku kakav stav ima i prema agresiji Putina na Ukrajinu, i prema NATO savezu, i prema zapadnoj orjentaciji Crne Gore.

"Vlast koja nema mjesecima legitimitet u našoj opštini i koja se plaši izbora, pokušava da plaćanjem ove proputinovske providne propagande, podigne sebi rejting. I sve to rade novcem građana koji žive u našoj opštini od kojih se veliki broj stidi na šta Budva liči. Kada uzmemo u obzir nedavni napad na albanske turiste u nama susjednoj opštini, kao i skrnavljenje katedrale Sv. Tripuna, ovakvim provokacijama na nacionalnoj osnovi iznova se podriva multinacionalni i multetnički sklad, kako u Budvi, tako i generalno u Crnoj Gori", poručuju u saopštenju. 

Naglasili su da je nova vlada riješila da probleme rješava tako što će da ih ignoriše.

"Licemjerno je da se vlast na državnom nivou navodno zalaže za strateški kurs zemlje koji je orjentisan ka zapadu, a da se poslanici te većine, ministri te vlade kao i lokalne vlasti ove države, ponašaju kao da je Crna Gora ruska gubernija", zaključuju iz DPS Budva. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније