Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Politika.rs ]

23. 12. 2023. 14:28 >> 14:28
Čitaj mi:

FINSKI MINISTAR ODBRANE

"Zapad se sprema za novi hladni rat sa Rusijom"

Zapadne države se spremaju za novi hladni rat sa Rusijom, kaže finski ministar odbrane Anti Hakenen tokom posjete Vašingtonu ove nedjelje gdje je potpisao novi sporazum o odbrani sa SAD, prenosi „Politiko”.

„Rusija je sposobna da nastavi ovaj sukob dugi niz godina", ocijenio je finski ministar i dodao da mnogi precjenjuju situaciju kada tvrde da Zapad i Ukrajina pobjeđuju.

Kako je ukazao, zapadne države su ušle u „novi hladni rat” sa Rusijom i povećale vojnu proizvodnju kako bi dodatno podržale Ukrajinu i suprotstavile se Moskvi.

Hakanenova vlada je objavila da udvostručuje proizvodnju municije, obavezujući se da će veliki dio poslati u Ukrajinu, ali je sam ministar odbio da otkrije koliko će i kog oružja biti proizvedeno.

Kako je rekao predsjednik Rusije Vladimir Putin, Rusija ne želi sukob sa NATO zemljama, nema nikakve teritorijalne pretenzije prema njima, ali Sjevernoatlanska alijansa na čelu sa Amerikom vještački stvara probleme, jer ne želi da ima konkurenta kakva je Moskva.

Komentarišući rusko-finske odnose, Putin je rekao da, dok Helsinki nije stupio u NATO, nije bilo nikakvih problema, svi nesporazumi su rješavani dogovorom, ali će ih sada biti, jer će Rusija blizu finske granice da formira Lenjingradski vojni okrug i koncentriše tamo vojne formacije, prenosi RT Balkan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније