Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

08. 11. 2023. 12:43 >> 12:45
2

ZBCG

"Nikolić da prestane sa narušavanjem međunacionalnog sklada"

Najnovija izjava poslanika Demokratske partije socijalista Miloša Nikolića, u kojoj je vrijeđao poslanika Albanskog foruma Nikolu Camaja, konačno je otkrila da je retorika o međunacionalnom i međuvjerskom skladu koju su zastupali sa pozicija vlasti obična farsa, saopšteno je iz koalicije "Za budućnost Crne Gore".

"Onog momenta kada je DPS izgubila ključne poluge moći ta fasada je propala, a otkrilo se pravo lice te političke organizacije koja ne gaji ni ljubav, ni poštovanje prema bilo čemu, osim prema potčinjavanju ljudi i cijelih nacionalnih zajednica", navode u saopštenju. 

Ističu da su upravo oni iz koalicije Za budućnost Crne Gore svih ovih godina govorili kako je navodno dobar odnos DPS-a prema manjinskim narodima čisto deklarativne prirode. 

"Mučno je gledati kako predstavnici mlađe generacije političara DPS pokušavaju da drže moralne tirade i objašnjavaju kako to Albanci u Crnoj Gori treba da se postave u političkoj areni. Njihova lutanja nakon posljednjih parlamentarnih izbora zaista pripadaju u rubrici „vjerovali ili ne“ ", poručuju iz ZBCG. 

Iz ZBCG navode da njihova politička organizacija želi da gradi najbolje moguće odnose sa našim komšijama Albancima, jer je to, kažu, važno za sve građane Crne Gore.

"Svi dobro znaju da je pravoslavno biće Crne Gore uvijek imalo najbolje moguće odnose sa našim komšijama Malisorima, što je najbolje u svojim djelima svjedočio vojvoda Marko Miljanov", ističu u saopštenju. 

ZBCG poručuje da javno osuđuje ovakvu vrstu retorike koja "kvari ukupne odnose i udaljava nas od evropskih vrijednosti i iskrenog pomirenja kome bi trebali svi da budemo okrenuti".

"Poslanik Camaj je i one večeri kada je birana nova Vlada pokazao da želi da se raskine sa ružnim nasleđem bivšeg režima i da zajednički gradimo novu Crnu Goru. Zato i zaslužuje naše visoko poštovanje", zaključuju iz ZBCG. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније