Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

07. 11. 2023. 12:41 >> 12:40
3

RAZGOVARAO SA ČOLANOVIĆ

Mandić: Snažno ću se zalagati da štitim interese građana CG

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić poručio je da će se snažno zalagati da štiti interese crnogorskih građana i da gradi mostove između Crne Gore i Srbije.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je razgovarao danas sa otpravnicom poslova Ambasade Srbije u Crnoj Gori Jelisavetom Čolanović.

Mandić je kazao da je današnji sastanak prilika da dvije zemlje dodatno unaprijede tradicionalno bliske i prijateljske odnose.

„Sa pozicije predsjednika Skupštine, snažno ću se zalagati da štitim interese građana Crne Gore, kao i da gradim mostove između naše dvije zemlje“, rekao je Mandić.

Iz Skupštine su saopštili da je u razgovoru potvrđen interes za poboljšanje političkog dijaloga i dobrosusjedskih odnosa, uz akcenat da komunikacija na najvišem nivou treba da doprinese osnaživanju potencijala za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Mandić je istakao da je uloga svih političkih aktera da rade na pomirenju u podijeljenom društvu.

On je naglasio da, uz kontinuirani politički dijalog, saradnju dvije zemlje dodatno učvršćuju i učestali kontakti pripadnika dva naroda.

Mandić je upoznao sagovornicu i sa predstojećim zakonodavnim aktivnostima, kao i aktuelnim političkim dešavanjima.

Čolanović je čestitala Mandiću stupanje na dužnost predsjednika Skupštine.

Ona je navela da je uvjerena da će Mandić raditi u korist svih građana Crne Gore i građana Srbije koji žive u Crnoj Gori.

„Uzdamo se u Vašu mudrost i vjerujemo da političari i u Crnoj Gori i u Srbiji treba da sarađuju za opštu dobrobit“, kazala je Čolanović.

Ona je podsjetila da je parlamentarna saradnja neophodan faktor u međudržavnom dijalogu i navela da očekuje da će Mandić posjetiti Narodnu skupštinu Srbije nakon konstituisanja budućeg saziva.

Iz Skupštine su kazali da su sagovornici, pored ostalog, razgovarali o brojnim pitanjima koja se tiču poboljašanja statusa građana u Crnoj Gori i Srbiji.

„Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će Srbija uskoro dobiti ambasadora u Crnoj Gori, što bi bilo važno za dalju saradnju dvije zemlje“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније