Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

25. 04. 2024. 14:15 >> 14:18
1
Čitaj mi:

MANDIĆ - PIRC MUSAR

"Izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade"

U Crnoj Gori se pojavila nova politička energija kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji i obaveza političara je da ispune očekivanja građana koji žele da naša zemlja ispuni taj ključni spoljnopolitički cilj, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić na sastanku sa predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je, prije svega, predsjednici poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, dodajući da je prije par dana imao jako produktivan sastanak i sa ambasadorkom Slovenije u Crnoj Gori, te da se tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja EU sastao sa predsjednicima donjeg i gornjeg doma te zemlje.

Mandić je, istakli su, predsjednicu Slovenije upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine u proteklih šest mjeseci, apostrofirajući da je započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati, navode, posebno vide ovih dana.

Mandić je zaključio da je izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine.

Predsjednica Slovenije se zahvalila Mandiću na prijemu, posebno ističući da će njena zemlja svakog dana podržavati Crnu Goru do konačnog učlanjenja u EU.

U saopštenju navode da je Pirc Musar dodala da su rezultati Skupštine Crne Gore zapaženi širom Evrope, te istakla da se naša zemlja nalazi na pravom putu. U tom kontekstu, kako su kazali, Pirc Musar je rekla da je dobra stvar što će doći do proširenja Vlade i da se očekuje da će naša zemlja u narednih godinu dana zatvoriti deset pristupnih poglavlja.

"Kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, predsjednica Pirc Musar je apostrofirala da u njoj svi činioci u našoj zemlji, a posebno pravosudni sistem moraju biti snažni i beskompromisni. Predsjednica Slovenije se na samom kraju zahvalila na prijemu, te saopštila da bi joj bilo izuzetno drago da predsjednik Mandić u narednom periodu posjeti Sloveniju", zaključili su iz Skupštine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније