Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 02. 2014. 13:06 >> 13:06
2

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

LP: Imamo tri mandata u Podgorici

Ako bi lokalni izbori u Podgorici bili održani naredne sedmice, Liberalna partija (LP) osvojila bi 5,1 odsto birača, što bi toj stranci garantovalo tri odbornička mandata u Skupštini Glavnog grada, saopšteno je iz stranke Andrije Popovića.

 

Istraživanje za potrebe stranke je, kako je saopšteno, urađeno od 12. do 19. februara.

"Ispitivanje je obavljeno na uzorku od 1001 ispitanika iz Podgorice i reprezentativno je za cjelokupno punoljetno stanovništvo Glavnog grada, koje je gotovo trećina biračkog tijela Crne Gore. Ukoliko bi se naredne nedjelje održali lokalni izbori u Podgorici, Liberalnu partiju bi podržalo 5,1 odsto birača i dobili bi vjerovatno tri mandata u Skupštini Glavnog grada, koja će u narednom Sazivu brojati 59 odbornika", saopšteno je iz LP.

Na pitanje da li Crna Gora treba da bude članica NATO saveza, 41 odsto ispitanika je bilo za, dok se 39 odsto protivi članstvu. Istovremeno, članstvo u Evropskoj uniji podržava 64 odsto ispitanika, a protiv je njih 20 odsto.

"Ovo je prvo istraživanje javnog mnjenja koje je rađeno za potrebe Liberalne partije poslije pet godina, veoma nas ohrabruju rezultati, ali i ukazuju na dalje sprovođenje potrebnih političkih aktivnosti u narednom periodu. Zalaganja Liberalne partije za liberalnu demokratiju, individualizam i pojedinačna ljudska prava, vladavinu zakona, toleranciju, razumijevanje, solidarnost kao i borba za građansku i emancipovanu Crnu Goru u Evropskoj uniji i NATO-u svakim danom ima sve više pobornika, iako naša država nije baš plodno tlo za liberalnu ideologiju", saopšteno je iz LP-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније