Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

26. 05. 2022. 13:33 >> 13:33

URA ULCINJ

I danas bez konstitutivne sjednice SO Ulcinj

Nastavak konstitutivne sjednice, na kojoj je trebalo da dođe do imenovanja predsjednika SO Ulcinj i Opštine Ulcinj, nije održan ni danas, saopšteno je iz GP URA Ulcinj.

Predstavnici nove većine - iz redova koalicije "Za novi početak" i FORCE kažu da Skupštinska služba nastavlja sa opstrukcijom, te da namjerno odugovlače sa procedurom izbora novog predsjednika lokalnog parlamenta.

"Svjedoci smo da ulcinjska opozicija nastavlja brutalne opstrukcije u cilju stopiranja formiranja lokalne vlasti. Danas se nažalost u to uključila i Skupština služba, koja je danas bila 'Partijska služba'", kazao je Omer Bajraktari koji će, prema sporazumu koalicija “Za novi početak” i Nova demokratska snaga Forca, biti na čelu Opštine Ulcinj u naredne dvije godine.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg prekida konstituivne sjednice Skupštine opštine Ulcinj, odbornici nove većine, njih devetnaest, koju čine koalicija "Za novi početak" i Forca, zajedno sa dvoje odbornika iz Demokrata, koji u ovom sazivu čine opoziciju, predali su zahtjev Službi skupštine za nastavak sjednice danas.

Iz skupštinske službe negiraju da opstruiraju rad lokalnog parlamenta, i tvrde da rade sve u skladu sa zakonom.

"Kao stručna služba ćemo savjesno ispuniti sve svoje obaveze i starati se o zakonitom radu Skupštine, ali ne smijemo prekoračiti granice svojih ovlašćenja, to bi svakako učinili ukoliko bi odlučili da preuzmemo ulogu predsjedavajućeg i
'nastavili sjednicu', kako se to od nas zahtjeva", navodi se u odgovoru na zahtjev koji potpisuje v.d. sekretara Besart Resulani.

Kako dodaju iz GP URA Ulcinj, iz skupštinske službe su informisali odbornike da je predsjedavajuća, Jasmina Hasa - najstarija odbornica u SO Ulcinj, zakazala konsultacije sa predstavnicima odborničkih klubova za sjutra - 27.05.2022.

Kasno sinoć iz skupštinske službe su informisali i javnost da je nastavak konstitutivne sjednice zakazan za 31.05.2022.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније