Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

27. 10. 2019. 15:00   >>  15:01 1

URA

"Spremne krivične prijave protiv čelnika Ulcinja"

Iz opšinskog odbora Građanskog pokreta URA Ulcinj poručuju da Vlada Crne Gore na posljednoj sjednici, održanoj u četvrtak, nije dala saglasnost Opštini Ulcinj za prodaju zemljišta u Borovoj šumi, ali je uprkos tome, kako dodaju, ta tačka stavljena je na dnevni red lokalne skupštine koja je zakazana za sjutra.

"S obzirom na to da u Opštini Ulcinj vlada tolika bahatost i neznanje, pa su pomislili da mogu i protiv zakona prodati nešto što je zajedničko dobro svih, na vrijeme ih upozoravamo da to ne čine. Mi smo već pripremili krivične prijave protiv predsjednika Opštine Ljora Nrekića, šefa lokalnog parlamenta i predsjednika Odbora za statut i propise Bojana Đakonovića, koje će se aktivirati odmah ukoliko se desi glasanje o toj tački. Naime, tužno je što oni ne znaju ni elementarne propise, paih na vrijeme upozoravamo da još jednom pročitaju Zakon o državnoj svojini prije nego završe na sudu", navodi se u saopštenju URA Ulcinj.

Kažu da je Vlada već utvrdila da je cijela stvar sporna, a pozivaju i državnog tužioca Faruka Resulbegovića da se uključi.

"Pitamo javno: kako je moguće da je procjenitelj, izvjesni Andrej Zvicer, mogao utvrditi da je kvadrat zemljišta na toj parceli 450 eura po metru kvadratnom, ako se radi o šumi 5. kategorije na kojoj neće biti gradnje. Na isto pitanje moraće da odgovore i u Ministarstvu finansija koje je navodno zaduženo za zakonsko trošenje državnog novca", saopštila je ulcinjska URA.

Kažu i da je taj posao sumnjiv od početka.

"Ako je neko mislio da se niko neće stručno baviti tim, prevarili su se, kao mnogo puta do sada. Ovo je samo još jedan dokaz da u upravi našeg grada caruju neznanje i oholost! Kao i da je Ulcinj sa ovim ljudima na čelu dotakao istorijski minimum", zaključuje se u saopštenju URA Ulcinj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније