Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 12. 2013. 14:30 >> 14:34
20

ODGOVOR DANILOVIĆU

DPS: Vlada nije antisrpska

Crnogorska Vlada nije antisrpska, a politika Demokratske partije socijalista je građanska, okrenuta interesima svih u Crnoj Gori, poručuju iz DPS-a

U saopštenju navode da se funkcioner DF-a Goran Danilović  već nekoliko puta pokušava nepozvan braniti od poziva za učešće u vlasti.

„Pošto su se već stvarni lideri Fronta, Andrija Mandić i Nebojša Medojević, takođe nepozvani oglasili tim povodom, ostaje nejasna potreba i namjera Danilovića, koji ima značajno manji politički značaj od svojih šefova, da danima o ovome piše i govori“, poručuju iz DPS-a.

U DPS-u kažu da se Danilović možda plaši da je prvo mjesto na, za sada tajnom, spisku izdajnika srpstva koji pravi Medojević rezervisano upravo za njega.

„Iako Demokratska partija socijalista ne pridaje značaj opozicionom predstavniku bez političkog autoriteta, kome je pružena šansa da se dokaže na predsjedničkim izborima u ulozi šefa štaba, koji ne samo da je izgubio, nego od aprila još broji 3 odsto glasova, ipak moramo biti saglasni u njegovoj ocjeni da Vlada nije antisrpska“, poručuju iz DPS-a.

Međutim kako dodaju bitno se od Danilovića razlikuju u stavu da je Vlada takva od skora.

„Naša politika je građanska, okrenuta interesima svih u Crnoj Gori, ali očito Danilović tek sada to uviđa. Da je ostao član DPS vjerovatno bi brže politički sazrijevao, ovako se kandiduje za političara koji najviše piše i priča, a najmanje zna“, poručuju iz DPS-a.

Demokratska partija socijalista jasno je, kako navode u saopštenju, pokazala da joj bilo kakva vrsta diskriminacije nije svojstvena.

„Naprotiv, sa svojim partnerima predano radimo na afirmaciji građanskih načela države i jednakih uslova za sve. To jedino nije prihvatila NOVA, jer ličnim interesima njihovih lidera najviše odgovara da održavaju privid „diskriminisanih“. DPS je politički odraz Crne Gore u kojoj su zastupljeni svi njeni građani, a NOVA pokušava da zastupa jedan njen dio, pri čemu to rade na pogrešan način„, poručuju iz najjače partije.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније