Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 12. 2013. 20:52 >> 20:52

CG I KOSOVO

Kuči: Kriminalci sarađuju, zašto ne bi i mi?

Crna Gora i Kosovo trebalo bi da formiraju zajedničku kontrolu granice, kako bi se suzbile kriminalne aktivnosti u tom pojasu, smatra potpredsjednik kosovske vlade, Hajredin Kuči.

On je u razgovoru za Atlas televiziju kazao da su kosovske vlasti svjesne kriminalnih aktivnosti u graničnom pojasu sa Crnom Gorom.

"Kriminalci sarađuju, zašto ne bi i mi? Treba da ih zaustavimo da šire taj kriminalitet", rekao je Kuči.

Na pitanje kako komentariše pisanje medija da između Crne Gore i Kosova postoji najmanje sedam ilegalnih planinskih puteva kojima se zaobilaze zvanični carinski prelazi i naveliko švercuje roba svih vrsta, a posebno droga, on je kazao da
 kriminalci postoje u svim graničnim područjima.

"Ali isto mislim da imamo dobru kontrolu granice sa vašom zemljom. Na našoj strani je policija, ponekad su tu KFOR i EULEKS. Isto je sa crnogorske strane. Ali, mislim da bi najbolje bilo kad bi smo sa Crnom Gorom imali jednu kontrolu, kao što je vaš slučaj sa Albanijom, na Murićanima", ukazao je Kuči.

On je kazao da se može i treba uraditi više na tom planu. Komentarišući pisanje pojedinih medija da je sjever Kosova postao utočište za kriminalce iz regiona, pa i iz Crne Gore, Kuči je rekao da očekuje da Podgorica i Priština potpišu Ugovor o izručenju saopstvenih državljana.

"Prema našem Ustavu, ekstradicija može da se obavi sa zemljama sa kojima imamo ugovor o saradnji. Mi imamo dobru volju. Ja sam danas spreman da potpišem takvu saradnju“, navodi rekao je on.

Komentarišući to što Priština još nije uvrstila u Ustav crnogorsku manjinu, da bi zauzvrat, Podgorica poslala ambasadora, on je kazao da bi to brzo moglo da se desi.

"Mislim da ćemo mi naš dio posla završiti početkom sljedeće godine. Isto očekujemo i od Crne Gore. Očekujem da u prvoj polovini naredne godine razmijenimo ambasadore“, rekao je on.

Kuči je ocijenio da Crna Gora i Kosovo nemaju otvorenih pitanja.  U kontekstu regionalne saradnje, Kuči je dodao da su odnosi Podgorice i Prištine za primjer.

On je kazao da je , u kontekstu saradnje sa Srbijom, vrijeme rata za Kosovo prošlo, i da su na dnevnom mir i saradnja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније