Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

31. 03. 2022. 09:44 >> 09:48
7

DONKOVIĆ

"Moj postupak čin slobodnog i odgovornog pojedinca"

Nezavisni odbornik u SO Kotor dr Mladen Donković, specijalista interne medicine i gastroenterohepatologije, kaže da iza njegovih političkih odluka stoji njegov moral, za koji, kako dodaje, građani Kotora odavno znaju kakav je. “Jedino i isključivo njima sam dužan da ih ne razočaram, da im budem na raspolaganju i kao sugrađanim, i kao ljekar i kao odbornik”, poručio je Donković.

Donkovića, donedavnog odbornika DPS-a, ta partija je prethodnih dana optužilava za korupciju.

“Povodom javnih saopštenja (Demokratske partije socijalista) koja posljednjih dana pune naslove crnogorskih medija, a u kojima se spinovanjem o nekakvoj izdaji i korupciji na najbrutalniji način želi predstaviti moja slobodna misao i postupanje, kao društveno odgovoran građanin - pojedinac želim da u nekoliko rečenica pojasnim svoj postupak”, navodi Donković.

On kaže da pojašnjenje ne duguje nijednom političkom subjektu, ali dodaje da je pojašnjenje najmanje što duguje svojim sugrađanima i građanima Crne Gore.

“Potpuno sam profesionalno ostvaren čovjek, kojem karijera ni društveni status ne zavisi od politike. Slobodan sam građanin koji slobodno razmišlja i djeluje. Vezujem se za jednu ideju samo dok je postupci onih koji je promovišu dosljedno prate i sprovode u djelo. Zbog razvoja našeg grada, boljeg standarda i života u njemu, moj postupak je najmanje što Kotorani traže i očekuju od svakog slobodnog i odgovornog pojedinca”, poručuje Donković.

On kaže da svako ko ima hrabrosti da misli svojom glavom i donosi odluke po svojoj savjesti, posebno odluke o sudbini svoga grada i životu sa sugrađanima sa kojima dijeli sve nedaće svakodnevice, shvata da se ne radi o “nikakvoj izdaji ili političkoj korupciji, kako se to besramno pokušava predstaviti”.

“Zbog svega navedenog umjesto teturanja kroz mrak, bez svjetlosti i nade, svako ko spinovanjem i manipulacijom pokušava stigmatizovati slobodnu misao, razum i postupanje trebalo bi da se zamisli i napokon shvati, da ovakve odluke spasavaju jedan grad i državu, pa čak one koji postupaju suprotno, a misle kao i ja sam. Na kraju, iza mog postupka stoji moj moral, za koji građani Kotora odavno znaju kakav je. Jedino i isključivo njima sam dužan da ih ne razočaram, da im budem na raspolaganju i kao sugrađanim, i kao ljekar i kao odbornik. To je ono što sam nesebično radio i radiću koliko je u mojoj profesionalnoj i ljudskoj moći”, zaključio je Donković u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније