Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

24. 02. 2022. 09:37 >> 09:38

REAGOVALA OPŠTINA

"Otkaz dobili oni koji kročili nijesu na posao"

Kabinet predsjednika Opštine Mojkovac reagovao je na jučerašnje ocjene lokalnog DPS-a kako je prvi čovjek te lokalne samouprave Vesko Delić podijelio više otkaza zaposlenima.

U reagovanju Opštine na saopštenje DPS-a Mojkovac navodi se kako "ražalovana i poražena Demokratska partija socijalista očigledno se teško miri sa porazom na lokalnim izborama u Mojkovcu".

Zato, kako ističu, "imamo razumijevanja za njihova groteskna i apsurdna saopštenja".

"Kao što je javnosti u Mojkovcu poznato ista se pakuju u njihovoj centrali u Podgorici, jer su u više navrata do sada potvrdili da nemaju političke a ni ljudske hrabrosti stati imenom i prezimenom iza istih. Pod velom 'zabrinutosti' za egzistenciju Mojkovčana, pokušali su, bezuspješno, da okrive novu lokalnu samoupravu na čelu sa njenim novim predsjednikom Veskom Delićem za 'revanšizam, odnosno političku čistku među zaposlenima u Opštini Mojkovac'", saopštio je Kabinet predsjednika Opštine.

Navode "degradirana DPS 'zaboravlja' da saopšti činjenicu da se radi o zaposlenima koji su bili angažovani na privremenim i povremenim poslovima, te da veći dio njih nikada nije kročio na svoje radno mjesto".

"Isti su koštali budžet Opštine nekoliko desetina hiljada eura proteklih mjeseci, a njihov učinak rada bio je nula. O tome svjedoči i činjenica da jednom dijelu zaposlenih nijesmo mogli naći adresu stanovanja kako bi im se uručila rješenje o otkazu. Takođe, napominjemo da je veći dio radnih mjesta bio izmišljen, što dovoljno govori o ustaljenoj praksi zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe po čemu je DPS Mojkovac bio prepoznat u proteklih 12 godina", kažu u reagovanju.

"Spočitavati novoj lokalnoj samoupravi o stručnosti i obrazovanju novog kadra djeluje tragikomično, s obzirom da je bivša vlast prepoznata po 'diplomama' sa 'fakulteta' iz raznih hotela, Tutina, Brčkog. Koliko su bili zabrinuti da egzistenciju građana Mojkovca najbolje oslikava primjer da su iza sebe ostavili praznu opštinsku kasu sa nula eura. Bez namjere da se dalje bavimo partijom u nestajanju, toplo im preporučujemo da  ne vode previše računa o građanima Mojkovca, jer učinik njihove 'brige' vidimo po ugašenim fabrikama, zatvorenim preduzećima, migraciji mladih ljudi. Srećom, takva politika je poražena, jer su građani Mojkovca prepoznali nove i mlade snage kojima su dali svoje povjerenje na izborima 5. decembra 2021. godine", zaključuje se u saopštenju Kabineta predsjednika Opštine Mojkovac. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније