Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

24. 12. 2021. 21:31 >> 21:33
1

RADEV I RADOVIĆ

Bugarska spremna da podrži obrazovanje crnogorskih oficira i vojnika

Predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Crne Gore u toj zemlji Snežanu Radović, ističući da su bilateralni odnosi dvije zemlje izuzetni. Kako je saopšteno,  Radev istakao je da je Crna Gora, prema percepciji zvanične Sofije, lider u procesu evropske integracije. 

"Zahvalivši na saradnji i gostoprimstvu tokom četvorogodišnjeg mandata, ambasadorka Radović istakla je podršku koja je nedvosmisleno dolazila sa svih zvaničnih adresa u Bugarskoj i potvrdila da je Crna Gora veoma posvećena realizaciji ciljeva koji proističu iz evropske agende. Ona je kazala da su oko teze da članstvo u EU nema alternativu saglasni svi politički akteri u našoj zemlji i istakla važnost poštovanja principa regate u ocjenjivanju napretka država regiona", piše u saopštenju. 

Radev je istakao da su bilateralni odnosi dvije zemlje izuzetni i podsjetio je na veliki broj susreta na najvišem nivou, kako prilikom zvaničnih posjeta, tako i na marginama multilateralnih sastanaka. Izrazio je žaljenje što nije došlo do njegove zvanične posjete Crnoj Gori usljed okolnosti koje je diktirala pandemija, ali ponovio je interesovanje da do realizacije njegove posjete dođe tokom 2022.godine. 

Po saopštenju, Radev je posebno oistakao da reformski procesi ne smiju stati jer je to jedini siguran način da naša zemlja postane punopravna članica Evropske unije.

"U kontekstu saradnje Ministarstava odbrane dvije zemlje u okviru NATO, predsjednik Radev je kazao da bi volio da ona bude dodatno osnažena. Takođe, on je naglasio da je Bugarska više nego spremna da pruži podršku na polju obrazovanja crnogorskih oficira i vojnika i pozvao da se ta tema u najskorije vrijeme otvori na odgovarajućem nivou", navodi se u saopštenju. 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније