Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

10. 11. 2021. 19:10 >> 19:11

VUJOVIĆ

Dinamizirati aktivnosti za korišćenje fondova EU

Posvećeni rad u okviru poglavlja 22 - Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata u vidu pristupa fondovima EU, preduslov su stvaranja adekvatnog zakonodavnog i institucionalnog okvira neophodnog za upravljanje strukturnim fondovima EU nakon članstva, koji omogućavaju značajnu finansijsku korist za Crnu Goru u postpristupnom periodu, istakao je zamjenik glavnog pregovarača i šef radne grupe za to poglavlje Bojan Vujović.

Danas je održana konstitutivna sjednica Radne grupe za poglavlje 22 na kojoj su razmijenjena mišljenja u vezi sa ocjenama iz Izvještaja EK za Crnu Goru za 2021. godinu, kao i budućim aktivnostima iz Mape puta za ispunjavanje mjerila u ovom poglavlju.

Tokom sastanka razmotreni su dalji koraci na ispunjenju završnih mjerila, kao i izradi Programa pristupanja Crne Gore EU.

"Suštinska dodatna vrijednost pregovaračkog procesa u okviru pregovaračkog poglavlja 22 nakon članstva treba da bude dodatni podsticaj dinamičnijim aktivnostima na planu ispunjenja obaveza u okviru ovog poglavlja i u širem kontekstu klastera poglavlja 5 'Poljoprivreda, resursi i kohezija', poručio je zamjenik glavnog pregovarača i šef radne grupe za to poglavlje Bojan Vujović.

Kako naglašavaju u saopštenju Sektora za informisanje javnosti o pristupu EU, danas je održana konstitutivna sjednica Radne grupe za poglavlje 22 - Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata na kojoj su razmijenjena mišljenja u vezi sa ocjenama iz Izvještaja EK za Crnu Goru za 2021. godinu, kao i budućim aktivnostima iz Mape puta za ispunjavanje mjerila u ovom poglavlju. Tokom sastanka razmotreni su dalji koraci na ispunjenju završnih mjerila, kao i izradi Programa pristupanja Crne Gore EU.

Uspješna priprema programa IPA 2021 i 2022, odnosno izrada nacrta Strateškog odgovora za IPA III programski period od 2021. do 2027. godine, kao i sprovođenje aktivnosti u indirektnom upravljanju u skladu sa definisanim IPA procedurama je dobra priprema administracije za buduće korišćenje mnogo izdašnijih fondova koji će Crnoj Gori biti na raspolaganju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније