Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 11. 2020. 07:59 >> 07:59
39

KAD JE U PITANJU REGION

Mandić: Krivokapić prvo da posjeti Beograd pa Banjaluku

Prvi potezi mandatara Zdravka Krivokapića, kad je riječ o regionu, trebalo bi da bude usmjereni na Srbiju i Republiku Srpsku, smatra jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

"Mislim da bi budući premijer Crne Gore, pogotovo premijer koji je to postao na osnovu snage srpskih glasova u Crnoj Gori i, moram reći, potpune srpske solidarnosti Srbije i Republike Srpske, odnosno našeg naroda iz Srbije i Srpske, trebao da posjeti prvo Beograd, a potom i Banjaluku", rekao je Mandić za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS).

Srpski narod u Crnoj Gori, kako je istakao, ima veliku zahvalnost i obavezu prema Republici Srpskoj, njenim građanima, ali i prema srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Mandić smatra da je Dodik mnogo pomogao time što je uložio veto u Predsjedništvu BiH zbog posjete Mila Đukanovića BiH.

"Građani Republike Srpske treba da budu ponosni i da znaju da je njihov predstavnik u Predsjedništvu BiH ispunio svoju nacionalnu dužnost. Srpski narod iz Crne Gore, a vjerujem i čitava Crna Gora je veliki dužnik Republici Srpskoj. Lično sam dužnik gospodina Dodika i zbog ovoga što je uradio, i zbog otvorene i javne podrške koju je dao Srpskoj pravoslavnoj crkvi na ovom prostoru i srpskom narodu", poručio je Mandić, koji se zahvalio građanima Republike Srpske na "solidarnosti kada smo organizovali litije u Crnoj Gori, pa su se te litije prelivale i organizovale u Srpsko".

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније