Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

10. 10. 2020. 17:35 >> 17:36
7

MEDOJEVIĆ O VLADI

Partije da odlučuju, neće biti ucjena

Konstituenti koalicije “Zajedno za budućnost Crne Gore“ zatražili su od mandatara za sastav vlade Zdravka Krivokapića da u pregovorima o formiranju vlade budu precizno podijeljeni resori koji će pripasti strankama shodno svojoj snazi u parlamentu, a koje će nakon toga, odlukama svojih organa, autonomno određivati ko će se nalaziti na čelu tih resora kaže lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević. On kaže i da predstavnici PZP sebe vide u oblastima demokratizacije Crne Gore i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali da neće biti ucjena. Kako ostali konstituenti koalicije vide novu Vladu , danas nijesmo uspjeli da saznamo.

Iz Pokreta za promjene obavijestili su mandatara Zdravka Kripokapića da su spremni da razgovaraju sa njim, kako bi usaglasili prioritete i ciljeve nove Vlade. Očekuju da će resori biti podijeljeni shodno snazi u Parlamentu.

“Pokret za promjene od početka insistira da se Vlada formira s jedne strane poštujući volju građana, prema snazi svakog od konstituenata nove vlasti, a s druge strane imajući u vidu specifičnosti zadataka i ciljeva ove Vlade sami članovi Vlade bi trebali da budu stručni da ispune sve te ciljeve Vlade”, kaže Medojević za TVCG.

Zato će, kaže Medojević, Krivokapiću predočiti koje su to oblasti u kojima sebe vide predstavnici Pokreta za promjene. Tvrdi i da NATO nema nikakvu rezervu prema toj ideji.

“Prije svega u demokratizaciji Crne Gore, borbe protiv korupcije i kriminala i reformama u svim važnim oblastima. Pokret je svjestan svoje snage i svog učešća, i tražiće onoliko koliko mu pripada, ni manje ni više. I nećemo ucjenjivati niti uslovljavati bilo koga drugog konstituenta vlasti prilikom izbora svojih kadrova”, poručuje lider PzP-a.

Pored toga što bi tako ispoštovali izbornu volju građana, prijedlogom da se mjesta ravnomjerno raspodijele, strankama bi se dalo pravo da same kandiduju svoje predstavnike kao i omoguće ulazak lidera DF-a u vlast.

“Mislimo mandataru iskazati naše interesovanje u tom smislu, i ponuditi kandidate koji sasvim sigurno imajući u vidu i stručnost i postignute rezultate u prethodnom periodu, ali i političko iskustvo i reformsku orjentaciju, zadovoljavaju te kriterijume koje premijer eventualno bude imao kada je u pitanju stručnost. Mi ne uslovljavamo ničija kadrovska rješenja i nećemo dozvoliti da bilo koja partija uslovljava koga će PZP predložiti sa svoj resor”, precizira Medojević.

Da svaka od tri pobjedničke koalicije treba da dobije učešće u vladi srazmjerno svom izbornom rezultatu , smatraju i predsjednici Socijalističke narodne partije i Demokratske narodne partije - Vladimir Joković i Milan Knežević. Oni danas nijesu odgovorali na pozive TVCG.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније