Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

28. 04. 2020. 07:04 >> 07:03
5

RUDOVIĆ

Nema uslova za regularne izbore

Nema uslova za održavanje regularnih izbora, niti je za očekivati da u partijama vlasti možemo imati korektnog sagovornika na tu temu, kazao je za Pobjedu Neđeljko Rudović, poslanik Demosa.

Poručio je da se to pokazalo „i sabotažom pregovora o fer izborima prošle jeseni, u minut do 12, ali i sada, prije neki dan, kada su odbili da opozicija i NVO učestvuju u odlukama o dodjeli socijalne pomoći iz budžetske rezerve“.

"To pokazuju svojim tvrdoglavim držanjem javnog servisa, tužilaštva, Agencije za sprečavanje korupcije itd. kao svojih sluga, to se vidi po generalnoj politici vlasti da nastave sa pogubnom praksom da Crna Gora služi njima, a ne obratno", istakao je Rudović.

Prema njegovim riječima, stanje slobode medija u Crnoj Gori je sve lošije, kao što se, kako je kazao, potvrdilo i u posljednjem izvještaju Reportera bez granica, po kojem je Crna Gora ubjedljivo najgora u regionu.

"DPS vlada po zakonu sile i nije u pitanju samo bezočna instrumentalizacija državnog aparata, nego i novac iz crnih fondova, potkupljivanje, zaplašivanje... Jedna ista priča već decenijama, samo što sam ja uvjek za to da tražimo rješenje, a ne da kukamo. Rješenje dobrim dijelom zavisi od opozicije koja je orijentisana proevropski, ali i od međunarodnog faktora", kazao je Rudović.

Istakao je da nema vremena za pripremu uslova za fer izbore.

"Da li ima dovoljno vremena kako bi se sve pripremilo za to da ti izbori budu fer i korektni? Odavno je kasno za to ako je zakonski rok za održavanje izbora oktobar ove godine. Međutim, ako se stvari budu odvijale na način da DPS bude primoran na ustupke i ako bude opcija odgađanje izbora, te održavanje istovremenih parlamentarnih i izbora u svim opštinama, onda je situacija bitno drugačija", kazao je Rudović.

Prema njegovim riječima, aktivno učešće međunarodnog faktora podrazumijeva se, ako je cilj uspjeh.

"Jedno je sigurno - da je DPS siguran u svoju nadmoć, ne bi se ovoliko trudio da po svaku cijenu ima pod svojom kontrolom tužilaštvo i javni servis. Oni znaju da već odavno u stvarnosti nemaju većinu i oni izbore, kada god i u ovakvim uslovima, dočekuju u strahu", dodao je Rudović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније