Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 10. 2013. 13:05 >> 16:29

SKUPŠTINA

Sjutra o izmjenama Poslovnika

Parlament je odložio izjašnjavanje o izmjenama Poslovnika kojim će biti određeno koje će skupštinsko radno tijelo predlagati kandidate za pet sudija Ustavnog suda i četiri člana sudskog savjeta i razmatrati predlog za Vrhovnog državnog tužioca.

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić rekao je da su poslanici pokušali da konsenzusom dođu do izmjena Poslovnika, ali da će se izjašnjavati o dvije odluke.

Prvu, kako je naveo, podržalo je pet poslaničkih klubova, a drugu predstavnici Demokratske partije socijalista i Socijalističke narodne partije.

Krivokapić je naveo da je većina klubova predložila da Ustavni odbor bude nadležan za predlaganje kandidata, dok SNP i DPS smatraju da tu nadležnost podijele taj i Odbor za politički sistem pravosuđe i upravu.

''Dobra praksa je bila da se Poslovnik mijenja konsenzusom, tako je bilo nakon referenduma. Ovaj put smo došli do te razlike'', rekao je Krivokapić.

Poslanik SNP-a, Velizar Kaluđerović je rekao da nije regulisano pitanje izbora četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika, koje bira Skupština.

''To izmjenama Poslovnika nije predviđeno i to se mora urediti'', rekao je Kaluđerović.

Krivokapić je, nakon što se niko od poslanika nije prijavio za raspravu, kazao da će plenum sjutra nastaviti raspravu o izmjenama Poslovnika.

''U sali nema dovoljno poslanika za podršku nijednom predlogu. Treba dati priliku Kolegijumu da se sastane i da probamo približiti stavove, i da se čuje mišljenje Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu'', zaključio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније