Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 11. 2019. 15:55 >> 16:28

DEMOKRATE PLJEVLJA

Za vanrednu sjednicu, ali sa zakonitom inicijativom

Demokratska Crna Gora saglasna je sa Novom srpskom demokratijom da je neophodno što prije zakazati vanrednu sjednicu u Skupštini opštine Pljevlja zbog stanja u zdravstvu, ali smatraju da je opozicionu inicijativu neophodno zakonito postaviti, saopšteno je iz te partije.

Demokrate smatraju da je stanje u pljevaljskom zdravstvu katastrofalno i da je posljednji čas da se preduzmu hitne mjere kako bi se unaprijedio nivo zdravstvene zaštite građana, a naročito usljed rapidnog rasta broja oboljelih zbog narušene životne sredine.

“U odnosu na saopštenje kluba odbornika Nove srpske demokratije još jednom jasno saopštavamo da se slažemo sa potrebom održavanja vanredne sjednice u Skupštini opštine Pljevlja na ovu temu, ali da je opozicionu inicijativu neophodno zakonito postaviti”, navodi se u saopštenju.

Demokratska Crna Gora se, kako su kazali, zalaže za zakonitost i poštovanje procedura koje će dovesti do održavanja vanredne sjednice Skupštine.

 “Uzalud je predavati opozicionu inicijativu, ako DPS-u dajemo osnova da istu osporava sa aspekta nadležnosti i zakonitosti. Na taj način bismo direktno pomogli DPS-u da priču od zdravstvu zatvori zbog proceduralnih nedostataka”, navodi se u saopštenju.

Demokrate kažu da imaju odgovornost da vode računa o o ozbiljnosti i stručnom pristupu prilikom sagledavanja svakog problema, pa tako i problema u zdravstvu.

“Cilj Demokratske Crne Gore je da se problemi u zdravstvu riješe, a ne da se koriste za jednokratnu raspravu ili čak unutaropozicionu borbu. Na taj način nećemo pomoći niti zdravstvu, niti zaposlenima u zdravstvu niti će bilo koja partija dobiti jedan glas više”, navode iz te partije.

Zato je, kako su kazali, veoma važno da, prije svega, dokažu da Ministarstvo zdravlja Crne Gore postupa nezakonito.

“Predlog Demokrata je da Skupština opštine Pljevlja usvoji zaključke kojima zahtjeva, u skladu sa članom 175 stav 2 Zakona o lokalnoj samoupravi, da Ministarstvo zdrvalja Crne Gore dostavi Plan i program razvoja zdravstvenog sistema na teritoriji opštine Pljevlja, kao i izvještaj o ostvarivanju plana i programa razvoja zdravstvenog sistema na teritoriji opštine Pljevlja za prethodne godine. Ove planove i izvještaje Ministarstvo zdravlja je dužno da dostavi u skladu sa zakonom, ali ih godinama unazad krije, ne zato što su dobri, već zato što sadrže poražavajuće podatke”, navodi ne u saopštenju.

“Na žalost, prepoznajemo da pojedinim kolegama nije cilj traganje za realnim rješenjima, već spuštanje priče o katastrofalnom stanju u zdravstvu na nivo jednokratne političke upotrebe, bez ikakvih mogućnosti da se iko realno obaveže da nešto preduzme i pomogne ljekarima, medicinskom osoblju i pacijentima, da se unaprijede uslovi rada i tehnički opremi medicinski centar.”

Demokratska Crna Gora se, ksko su zaključili, snažno zalaže za vanrednu sjednicu Skupštine opštine Pljevlja, na kojoj će se usvojiti konkretni zaključci koji će imati snagu da pokrenu rješavanje alarmantnog stanja zdravstva u Pljevljima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније