Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 09. 2020. 12:16 >> 12:52
11

PLJEVLJA

Demokrate čuvaju imovinu IZ, Martinović donirao 1000€

Demokratska Crna Gora saopštila je da će njihovi predstavnici, aktivisti i simpatizeri danonoćno motriti i organizovati čuvanje Husein pašine džamije, objekata Islamske zajednice kao i svih ostalih svetinja građana islamske vjeroispovijesti u Pljevljima.

"Odlazeći režim u Pljevljima već treći dan pokušava da izazove vjersku i nacionalnu netrpeljivost i da, kao i mnogo godina do sada , napravi razdor među komšijama i prijateljima. Nakon što su politički nokautirani u Pljevljima, kao i u cijeloj Crnoj Gori, hvatajući se za slamku spasa, mračni umovi iz najtamnijih kuloara UDBE pišu uvrijedljive grafite po Pljevljima, lome stakla političkih organizacija i Islamske vjerske zajednice, ne bi li u haosu koji žele da izazovu, ušićarili još koji dan na vlasti", navodi se u saopštenju OO Demokrata Pljevlja.

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja saopštio je da najoštrije osuđuje svaki napad na političke i vjerske predstavnike, kao i na objekte političkih partija i vjerskih zajednica.

"Ako smo uspjeli da odbranimo pravoslavne svetinje u Crnoj Gori od besomučnih napada bivšeg Đukanovićevog režima, isto tako nećemo dozvoliti da isti režim, u svojim poslednjim satima na vlasti, pokuša zavaditi braću komšije i prijatelje. Snažno ćemo se, na miran, demokratski, pomiriteljski način suočiti sa svim režiskim satrapima koji pokušavaju da stvore haos, a samo zbog par dana više na vlasti", poručuje se u saopštenju.

Martinović donirao hiljadu eura za saniranje štete

Član GO Demokrata i kandidat za poslanika Koalicije "Mir je naša nacija" Mijo Martinović donirao je Islamskoj zajednici u Pljevljima 1000 eura za saniranje štete koju su nepoznati vandali počinili na imovini, saopštila je Demokratska Crna Gora.

"Jasno je čije je ovo djelo i kome ide u prilog podizanje tenzija. Oni su 30 godina kao vlast generisali podjele, razdore i mržnju, i sada, kada su smijenjeni, ponovo potpiruju ono na čemu su 30 godina vladali a što su građani Crne Gore, svih vjera i nacija, u potpunosti prozreli i prezreli", kazao je Martinović.

On je istakao da su multietnički i multikonfesionalni sklad nešto što se u Crnoj Gori mora njegovati i uzdići na još veći nivo jer je na navjećem udaru od strane DPS-a.

"Mi ćemo graditi Crnu Goru u kojoj će biti mjesta za sve građane, u kojoj se nećemo dijeliti i svađati, i u kojoj, u konačnom, neće biti važno koje je neko vjere ili nacije, već samo kakav je čovjek. Izgradićemo Crnu Goru kako bi svi mi, bez obzira na naše osobenosti, u njoj živjeli srećno i dostojanstveno. Moja braća su i Srbi, i Bošnjaci, i Muslimani, i Albanci, i Romi, i svi građani Crne Gore koji žele dobro našoj državi i generacijama koje dolaze", istakao je Martinović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније