Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

08. 08. 2019. 15:50 >> 15:50
29

ĐELJOŠAJ

"Spomenik Skenderbegu poštovanje prošlosti"

Odbornici opštine Tuzi jednoglasno su na današnjoj sjednici podržali prijedlog o podizanju spomen-obilježja posvećenom Đerđu Kastriotu Skenderbegu.

Odbornici Opštine Tuzi jednoglasno su usvojili Odluku o podizanju spomen - obilježja Đerđu Kastriotu Skenderbegu ispred škole u Zatrijepču, koja inače nosi ime po njemu. Predsjednik Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da su prošli sve zakonske procedure te da je današnja odluka bila završni korak ka realizaciji onoga, što predstavlja poštovanje prošlosti.

Spomen - obilježje Đerđu Kastriotu Skenderbegu biće postavljeno na platou istoimene osnovne škole „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ u Zatrijepču.

To su jednoglasno odlučili odbornici Skupštine opštine Tuzi koji su o tom prijedlogu raspravljali na inicijativu predsjednika Opštine Nika Đeljošaja.

“Prošli smo sve procedure koje nalaže zakon, usvojili prijedlog odluke pa dobili pozitivno mišljenje Ministarstva kulture i sad ćemo izdati rješenje o Osnovnoj školi da mogu da podignu spomenik i vjerovatno će biti do kraja mjeseca i završen”, kazao je Đeljošaj za TVCG.

Spomenik će se izraditi od izlivene bronze, u formi biste, koja će zajedno sa postamentom biti visoka 260 centimetara. Riječ je o kako poručuje Đeljošaj, velikom junaku i vojskovođi čija je bista već trebalo, smatra, da postoji.

“Mislim da je to trebalo da bude i do sada, škola nosi to ime. Ta inicijativa je bila pokrenuta i prošle godine jer imali smo jubilej koji se proslavljao svugdje gdje žive Albanci tako da smo potvrđujemo da poštujemo našu prošlost, ali i da garadimo budućnost na tim temeljima koji su nam postavljeni”, poručio je Đeljošaj.

Podizanje spomenika najavljeno je i u Ulcinju.

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније