Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 04. 2024. 12:56 >> 12:59
4

NAKON ODLUKE Disciplinske komisije

Kabinet predsjednika Opštine Tuzi: Obratićemo se UEFA i FIFA, odluke ne služe na čast

Opština Tuzi obratila se javnosti povod odluke Disciplinske komisije FSCG, koja je juče kaznila Budućnost sa 10.000 eura, a navijačima ovog kluba, "Varvarima", zabranila da idu na gostovanja na naredna četiri meča - nakon dešavanja u 29. kolu Prve fudbalske lige.

"Svi koji su bili na stadionu tog dana, kao i gledaoci koji su na televiziji pratili jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, prisustvovali su ponovnom ničim izazvanom izlivu divljaštva, mržnje i šovinizma" stoji u saopštenju Opštine Tuzi.

Navodi se da odluke Disciplinske komisije FSCG ne služe na čast ni državi ni sportu uopšte. 

"I umjesto da, nakon nekoliko sličnih skandala, FSCG decidirano pokaže nultu toleranciju na rasizam, što je i tendencija same UEFA-e kroz kampanju SAY NO TO RACISM, Disciplinska komisija je, svojim odlukama, pokazala da direktno podstiče ovakvo ponašanje, koje ne služi na čast ni državi ni sportu uopšte".

Opština Tuzi obratiće se i krovnim fudbalskim organizacijama, UEFA i FIFA.

"Kao čelnik Opštine Tuzi, koja je osnivač FK Dečić, iniciraću razgovor sa Upravnim Odborom kluba i koalicije na vlasti o mogućnosti da naš klub istupi iz lige, jer umjesto aplauza za korektno ponašanje naših navijača i sportsku igru koju igrači pokazuju na terenu, FK Dečić je već nekoliko godina meta najprizemnijih nacionalističkih i šovinisitičkih napada. Obratićemo se UEFA-i i FIFA-i s predlogom da suspenduju i preduzmu neophodne mjere prema FSCG zbog podrške rasizmu i šovinizmu, mržnji na nacionalnoj osnovi prema Albancima, a što se u kontinuitetu manifestuje i koje FSCG ne kažnjava shodno disciplinskom pravilniku" stoji u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније