Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

06. 08. 2019. 19:55 >> 20:10
5

SASTANAK S PEROVIĆEM

Saradnja opozicije pod znakom pitanja

Demokratski front i Demokratska Crna Gora odlučiće sjutra da li će ići na sastanak sa Pokretom "Odupri se", dok u Socijaldemokratskoj partiji nijesu željeli ništa da komentarišu. Politički analitičar Srđan Vukadinović u izjavi za TVCG napominje da je ujedinjeno djelovanje opozicije jedina forma uspjeha, ali da dešavanja govore da to nije moguće. Veći je otpor, kako kaže, pojedinih opozicionih partija jednih prema drugima nego što je kompletan otpor opozicije prema DPS-u.

 

Sastanak predstavnika pokreta "Odupri se" sa predstavnicima parlamentarnih opozicionih partija, lider tog pokreta Džemal Perović zakazao je za sjutra. Planiran je razgovor o budućim potezima, i Perović , kako je saopštio u medijima, očekuje da će se većina potpisnika Sporazuma za budućnost odazovati pozivu. Hoće li će prisustvovati Demokratski front i Demokrate odlučiće, kažu, sjutra, uoči sastanka.

"Poziv smo dobili sinoć u večernjim časovima, i DF će napraviti konsultacije sa većinskom opozicijom i dogovoriti se kako će se odnijeti prema ovom pozivu iz pokreta "Odupri se", koji je prvo objavljen u medijima prije nekoliko dana, a tek juče se u formalnom smislu uputio prema liderima DF-a", rekao je Milan Knežević.

"Prije zvaničnog poziva na sastanak opozicije o istom smo saznali iz medija, što nije uobičajena praksa, tako da ćemo na dan održavanja sastanka odlučiti o učešću," navele su kratko Demokrate.

U SDP-u nije bilo komentara u vezi sa tim kako će se odnijeti prema sjutrašnjem sastanku.

Isključivo, kako navodi, iz tehničkih razloga, njemu neće prisustvovati jedan od potpisnika sporazuma, nezavisni poslanik Neđeljko Rudović. O tome je već, kako je saopštio, mejlom obavijestio predstavnike Pokreta, navodeći da je i u buduće spreman na zajedničko djelovanje u skladu sa postavljenim ciljevima tokom protesta.

Politički analitičar Srđan Vukadinović kaže da je ujedinjeno djelovanje jedina forma uspjeha opozicije, ali da dešavanja govore da to nije moguće.

Veći je otpor pojedinih opozicionih partija jednih prema drugima nego što je kompletan otpor opozicije prema DPS-u, poručio je Vukadinović u izjavi za TVCG.

“Jedina forma uspjeha opozicije je da djeluju jedinstveno, ali to nije moguće, to je danas mnogo dalje nego prije dvije tri godine. Danas su puno veći protivnici DF i Demokrate na jednoj strani ili Demokrate i SDP na drugoj strani, nego što je kompletan otpor opozicije prema DPS-u”, kazao je Vukadinović i dodao da dok je takvo stanje DPS može mirno da spava.

Nataša Mitrović, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније