Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ TVCG ]

24. 07. 2019. 16:00 >> 16:02
3

MEDOJEVIĆ

"RZUP poslovao s firmom koja je prala novac"

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, saopštio je da je Republički Zavod za urbanizam i projektovanje poslovao s firmom koja je, kako tvrdi, prala novac.

Medojević je na konferenciji za novinare predstavio dokumente koji, kako je rekao, pokazuju da mreža crnogorskih kompanija pere novac tako što preko lažnih faktura traži povraćaj PDV-a, iako ga nije uplatila.

“Da ovo nije samo prazna priča dokazuje izvod iz banke u kojem se potvrđuje da je RZUP uplaćivao novac firmi Full House za usluge koje nijesu izvršene. Ova šema ide toliko daleko i duboko, da je oko 300 miliona eura obim pranja novca, to je ono što smo mi uspjeli da registrujemo”, kazao je Medojević.

O navodima poslanika Medojevića bilo je riječi i tokom skupštinske rasprave.

Poslanik SDP-a Raško Konjević pozvao je tužilaštvo da reaguje, dok je ministar finansija Darko Radunović kazao da je već tražio reakciju Poreske uprave o navodima o pranju novca i utaji poreza.

“Ja ne mislim da to ne može ostati bez efikasne reakcije nadležnih nadležnih državnih organa. To će svakako biti predmet interesovanja, svako iz svoje nadležnosti i Poreska uprava uprava će imati o svemu ovome stav”, naveo je ministar Radunović.

Iz DPS-a poručuju da navodi Medojevića treba da budu predmet interesovanja nadležnih državnih organa, ali ne ministra finansija, već tužilaštva.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније