Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

04. 04. 2019. 13:23 >> 13:23
28

NA TRGU U PODGORCI

Milačić rođendan NATO-u čestitao paljenjem zastave

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić zapalio na glavnom gradskom trgu u Podgorici zastavu NATO saveza, i na taj način alijansi čestitao 70. rođendan. Milačić je tako obilježio i dvije decenije od od bombardovanja SRJ.

 

"NATO, nek ti je srećan rođendan. Da Bog da ti bio poslednji", rekao je Milačić i istakao da je riječ o najvećoj zastavi NATO saveza koju je neko, u istoriji ove alijanse, zapalio.

Namjera mu je bila da pošalje poruku da je riječ o nedemokratskoj organizaciji koja ubija nedužne ljude širom svijeta, "te da je ovo plamen slobode koji treba da se vidi do Vašingtona i Brisela".

Milačić je rekao da će ovo biti tradicija, svakog četvrtog aprila, sve dok se odluka o članstvu Crne Gore u NATO savezu ne donese demokratski, na fer i slobodnom referendumu, kako to želi ogromna većina građana Crne Gore.

"Danas, četvrtog aprila, obilježavamo 70 godina od osnivanja NATO saveza. Preciznije: 70 godina otkako svijet ima priliku da vidi kako se za demokratiju bori anti-demokratijom. 70 godina NATO saveza su 70 godina ubijanja, 70 godina NATO saveza su 70 godina zastrašivanja, 70 godina NATO saveza su 70 godina kidisanja na tuđe teritorije i resurse, 70 godina NATO saveza su 70 godina njihove propagande, 70 godina NATO saveza su 70 godina zla", rekao je, između ostalog, Milačić.

Nakon paljenja zastave, Milačić se sa prisutnim članovima uputio preko Ruskog mosta do Ministarstva odbrane, gdje je preko ograde bacio ostatke NATO zastave, koju je prethodno spalio.

"Ministar odbrane Predrag Bošković danas je poručio da je NATO savez najuspješnija vojno-politička organizacija u istoriji. Evo jednom da se usaglasim sa ministrom Boškovićem, nekadašnjim pripadnikom formacije Beli orlovi. Tačno je gospodine Boškoviću da je NATO najuspješnija organizacija u istoriji, ali najuspješnija u ubijanju, u razaranju, u širenju nestabilnosti, ne samo u Crnoj Gori, već širom svijeta. Najuspješnija je u još nečemu, u ubijanju naše djece i sram da te bude ministre Boškoviću za ovakvu izjavu", rekao je Milačić.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније