Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

19. 03. 2019. 14:20 >> 13:46

SAOPŠTENJE HNV CG

Najoštrije osuđuju napad na Igora Tomkića

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, oglasilo se povodom jučerašnjeg napada na Igora Tomkića iz Berana, izražavajući duboko žaljenje zbog toga, izrazitu zabrinutost i najoštrije osuđuje takav kukavički čin.

Kako se navodi u saopštenju, napad na Tomkića nije samo atak na fizički integritet jedne osobe, samo zbog toga što je hrvatske nacionalnosti, nego i na temelje multinacionalne, multikonfesionalne i građanske Crne Gore.

"Ovom nemilom događaju ne znaju se nalogodavci, ali znaju počinitelji koji su brzom reakcijom uhapšeni, a zna mu se i motiv - Igor Tomkić mučki je napadnut samo zbog toga što se izjašnjava kao Hrvat" ističu u saopštenju.

Kako se dodaje, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, kao krovna institucija hrvatskog naroda u Crnoj Gori zahtjeva od svih institucija države Crne Gore i apeluje na nadležne sudske organe, da se što brže procesuiraju počinitelji i eventualni nalogodavci ovog zlodjela koje ne mogu drukčije okarakterisati nego kao zločin iz mržnje.

"Očekujemo brzu i učinkovitu reakciju mjerodavnih institucija u cilju zaštite porodice Tomkić. Mi kao legitimni predstavnici hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, ali i kao lojalni građani države Crne Gore, smatramo da svi mi kao društvo ne možemo, ne bismo trebali i nipošto ne smijemo dopustiti, da bilo ko od građana Crne Gore zbog svoje nacionalne i vjerske pripadnosti trpi bilo kakvu diskriminaciju, ugnjetavanje i torturu u državi u kojoj živi i koju doživljava kao svoju" zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније