Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

01. 11. 2018. 15:07 >> 19:38
22

UPUTIO IZVINJENJE

Popović: Očekujem da me Skupština kazni

Sjednica Skupštine Crne Gore prekinuta je danas nakon verbalnog konflikta predsjednika Liberalne partije Andrije Popovića i jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića.

Knežević je napustio svoje mjesto i razgovarao sa potpredsjednikom Skupštine Gencijem Nimanbeguom, što je poslanika LP dekoncentrisalo.

Popović je, zatim, tražio pauzu, na šta je Knežević odgovorio: "'Ajde pričaj, ka' da te ko sluša".

Popović mu je uzvratio: "Ajde izlazi, kretenu jedan, kretenu".

Knežević je potom Popoviću poručio: "Bitango jedna, ajde dođi ovamo".

Popovića je potom zadržao poslanik DPS-a Milorad Vuletić, a poslanici DF-a spriječili su Kneževića da se približi lideru LP, te je tako izbjegnut fizički incident.

Poslanici su krenuli jedan ka drugom, ali je Skupština prekinula dalji prenos.

Nakon što je sjednica nastavljena Popović se izvinio javnosti i Skupštini zbog, kako je rekao, neprimjerenog djelovanja koje nije u duhu liberalne demokratije.

“Očekujem od Skupštine da me sankcioniše, da li će još nekoga, to je već vaš problem, shodno odredbama Etičkog kodeksa poslanika”, kazao je Popović.

Iz DF-a kažu da su, tokom Kolegijuma koji je uslijedio nakon incidenta, dobili informaciju da je Popović fizički nasrnuo na Kneževića ispred prostorija DF-a. Ipak, neće kažu, tražiti kažnjavanje lidera Liberala. 

“Mi nećemo tužiti niti tražiti skidanje imuniteta, DF će znati sam da se odbrani i ne trebaju nam institucije CG”, rekao je Đukanović.

U raspravi koja je prethodila incidentu resorni ministar Pavle Radulović objasnio je da je riječ o usklađivanju sa direktivama Evropske unije, kojima se uređuje postupak procjene uticaja za projekte koji mogu imati značajan uticaj na životnu sredinu.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније