Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 05. 2018. 10:49   >>  10:44 6

POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ MANS-a

Radulović najaktivniji poslanik parlamenta

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Branko Radulović, bio je najaktivniji poslanik u periodu od 1. novembra prošle, do 30. aprila ove godine, pokazao je Polugodišnji izvještaj o radu Parlamenta, koji je predstavio MANS.

Među aktivnim poslanicima, pojašnjava MANS, spadaju oni čiji indeks aktivnosti je veći od dva. Aktivnih poslanika u posmatranom periodu bilo je osam.

Na drugom mjestu je Branka Bošnjak, takođe iz DF-a, s indeksom 3,64, dok je na trećoj poziciji nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, čiji je indeks aktivnosti bio 3,54.

"Poslanici Predrag Sekulić (2,08) i Marta Šćepanović (2,00) iz poslaničkog kluba DPS-a, od ukupno 36 koliko ih se nalazi u Skupštini, nalaze se u grupi aktivnih poslanika", saopštio je MANS.

Naime, analiziran je rad poslaničkih klubova, poslanika na plenarnim sjednicama Skupštine, kao i kontrolna funkcija Skupštine.

"Najaktivniji poslanik u posmatranom periodu bio je Branko Radulović (PZP), čiji indeks aktivnosti je 4,01, dok poslanici Miodrag Vuković i Zvonko Vuković, imaju indeks aktivnosti 0,00 što znači da nijesu imali nikakvu aktivnost na plenumu", saopštio je MANS.

U grupu srednje aktivnih poslanika spadaju oni čiji indeks aktivnosti je od 1,00 do 2,00.

"Poslanici Milutin Đukanović i Budimir Aleksić iz kluba DF-a se izdvajaju u ovoj grupi. Njihovi indeksi iznose 1,93, odnosno 1,68. U ovoj kategoriji najviše ima poslanik iz kluba DF-a, njih osam, dok je iz kluba DPS-a dva poslanika. Nezavisni poslanik Goran Danilović ima indeks 1,63", saopštio je MANS.

U grupu neaktivnih poslanika svrstani su oni koji imaju indeks aktivnosti manji od 1,00, pa je tako neaktivnih bilo 43, od kojih su 33 poslanika iz poslaničkog kluba DPS-a, zatim četiri poslanika iz poslaničkog kluba DF-a, tri poslanika iz poslaničkog kluba manjinskih partija koji čine BS, koalicija "Albanci odlučno" i HGI, dva poslanika iz poslaničkog kluba SD i LP i jedan nezavisni poslanik.

Podsjećaju da je u periodu od 1. novembra 2017. do 30. aprila 2018. održano 13 sjednica Skupštine, čije je ukupno trajanje iznosilo 95 sati.

"Najviše diskusija imao je poslanički klub DPS-a i to 124, dok ih je pojedinačno najviše imao poslanik Branko Radulović ukupno 31", navodi se u izvještaju MANS-a.

Inače, rad Skupštine bojkotuju poslanici Demokrata, SDP-a, Ure, DEMOS-a, SNP-a, kao i nezavisna poslanica Anka Vukićević. Od marta ove godine, nakon kraćeg povratka u Skupštinu, poslanici DF-a su obnovili bojkot.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније