Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 04. 2018. 16:02 >> 15:55

KRITIKOVALI PARTNERE

SDP Budva: Potežu teme koje dijele građane

U okviru bogatog istorijskog nasljeđa Budve, u 2018. godini treba tražiti datume i simbole koji će ujedinjavati Budvu i Crnu Goru, a ne sijati podjele i razdor, poručio je član Predsjedništva SDP Budva Slavko Đukanović.

"Vlast koja je po sopstvenom priznanju opljačkala građane Budve za preko 100.000.000 eura ili vrijednost novog Kliničkog centra, definitivno nema šansu da se u doglednoj budućnosti nastavi sa kriminalnim aktivnostima kojima su se organizovano bavali. Osim ako im to ne omoguće prvaci DF-a iz Budve sprovođenjem nacionalističke agende na lokalnom nivou. Jer nije građanima Budve nedostajalo "agende" pa su smijenlli DPS, nego poštene vlasti koja će sanirati štetu nastalu poharom DPS-a i stvoriti uslove za dinamičan napredak najperspektivnije opštine na Jadranu", saopštio je Đukanović. 

On je istakao da su već u prvih godinu i po dana prihodi povećani za desetak miliona, rashodi smanjeni, plate redovne a budžet nije bio blokiran kao u vrijeme DPS vlasti.

"Djelovalo bi mediteranski idilično, sa izgradnjom novih saobraćajnica, obnovom šetališta, vrtića, igrališta i prihodima od pola milijarde eura od turizma da nije želje određenih prvaka DF-a da silom na sramotu potežu teme koje dijele i građane Budve i Crne Gore, čime prave štetu svima koji čine budvansku vlast i trude se da pošteno rade u korist građana tog grada", naveo je Đukanović.

Kazao je da je Budva imala još značajnijih datuma u tom periodu na koji se iz DF-a pozivaju.

"Poput prve pobjede Komunističke partije na lokalnim izborima na Jadranu kad je 1920. stvorena "Crvena Komuna" u Petrovcu. Imala je i bitku na Brajićima kad su stanovnici Budve i okoline do nogu potukli okupatorske italijanske snage 1941 godine. Ima svog Stefana Mitrova Ljubišu i Kanjoša kao simbol časne borbe i posvećenosti svom kraju, svoje manastire i crkve, prožimanje duhovnosti istočnog i zapadnog obreda Hrišćanstva. Ima znači Budva što da slavi da ne bi slavila nestanak crnogorske države, tako da se ozbiljna vlast treba baviti onime što je suština kvalitetnog života svih građana", zaključio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније