Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 12. 2020. 22:09   >>  22:08 1

DPS BUDVA

"Nećemo se takmičiti u primitivizmu sa lokalnom vlašću"

Svjedoci smo, od konstituisanja novog saziva lokalnog parlamenta, da ne postoje uslovi za rad odborničkog kluba DPS-a. Incidenti koji su postali zaštitni znak budvanskog parlamenta sve su učestaliji i brutalniji. Tako smo došli, poslije redovnih upadica, vrijeđanja, govora mržnje, na kraju i do fizičkog nasrtaja na odbornika DPS-a, saopšteno je danas iz budvanskog DPS-a.

Ističu da je, kao predsjednik lokalnog parlamenta, Krsto Radović dužan da se drži Poslovnika o radu i obezbijedi minimum uslova za rad odbornika.

"Upravo žmurenje na takve pojave i nesankcionisanje istih, dovelo je da pojedinci pomisle kako je sasvim legalno i legitimno da se fizički obračunaju sa neistomišljenicima u nedostatku elementarne parlamentarne i lične kulture. Interesantno da čovjek, koji je bio nosilac lokalne liste naziva “Mir je naša nacija”, podržava i ne ograđuje se od ovakvih dešavanja koja ne doprinose niti miru niti prevazilaženju podjela", navode iz DPS-a.

Dodaju da se odbornici DPS Budva neće takmičiti u primitivizmu i kumovati povratku u mračni srednji vijek.

"Nažalost koliko god se trudio predsjednik lokalnog parlamenta, Krsto Radović nema autoriteta i kredibiliteta, a ni želje, da obuzda i suzbije ovakav vid primitivnog ponašanja nove lokalne vlasti u Budvi. Za kraj, i predsjednik Skupštine Radović u dogledno vrijeme može i sam da očekuje isti odnos i postupke, od svojih koalicionih partnera", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније