Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 03. 2018. 17:51 >> 17:49

NIKOLIĆ - TUDIK

Podrška Francuske posebno značajna

Frekventna i kvalitetna međudržavna saradnja sa Francuskom, kao jednom o ključnih zemalja članica Evropske unije, od posebnog je značaja za Crnu Goru u finalnoj fazi procesa evropske integracije, istakao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik Gabori.

Nikolić je, kako je saopšteno iz Skupštine, ocijenio da Crna Gora uz posvećenost daljem razvoju, jačanju institucija i usklađivanju zakonodavstva sa evropskim, mora raditi i na upoznavanju najznačajnijih partnera sa učinjenim u našoj državi, čemu poseban doprinos treba da daju i parlamentarci.

Izražavajući zadovoljstvo novom strategijom proširenja EU na Zapadni Balkan, Nikolić je istakao da bi perspektiva evropskog jedinstva u značajnoj mjeri bila ugrožena ukoliko ne bi bilo novih proširenja, te da se na ovaj način ta ideja iznova čini živom i vitalnom.

Ambasadorka Tudik, ističući da postoji veliki prostor za saradnju dvije države, prije svega na parlamentarnom nivou, istakla je da je Francuska posebno zainteresovana za dešavanja na Zapadnom Balkanu, jer smatra da stabilnost Evrope zavisi od stabilnosti zemalja tog regiona.

Tudik je takođe ukazala da će u narednom periodu poseban fokus Francuske biti stavljen na umrežavanje mladih ljudi iz regiona, te je u tom smislu sa Nikolićem razgovarala o idejama koje imaju za cilj regionalno povezivanje mladih.

Zajednički je, kako se navodi, ukazano na važnost uspostavljanja intenzivnijih kontakata između odbora za vanjske poslove Parlamenta Francuske i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније