Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

10. 02. 2018. 09:59 >> 09:59

RADOVIĆ SAOPŠTIO

Strategija ne predviđa budžet za zemlje Z. Balkana

Sekretar Ministarstva evropskih poslova Miodrag Radović saopštio je da se Strategija o proširenju Evropske unije (EU) na Zapadni Balkan ne bavi planiranjem novog budžeta. Pojasnio je da je riječ o političkom dokumentu s akcentom na politiku proširenja.

 

"Sam budžet planiraće se drugim dokumentima, zavisno od dinamike pristupanja država članica", rekao je Radović.

On je ocijenio da će Crna Gora učiniti sve kako bi bila spremna za članstvo u Evropskoj uniji do 2025. godine.

Radović je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, rekao da je riječ o pozitivnom dokumentu koji daje novi horizont, jer "konačno poslije niza izazovnih godina za EU imamo jasnu posvećenost politici proširenja".

Godina 2025. je indikativna, što znači da je do toga datuma moguć ulazak, ali da to nije garantovano. Dobro je što će se vrednovati pojedinačni rezultat. Mi ćemo se truditi da ispunimo što više toga da bi bili spremni za članstvo", istakao je Radović.

On je podsjetio da je Crna Gora do sada otvorila 30 pregovaračkih poglavlja, a tri privremeno zatvorena.

"Očekujemo otvaranje preostalih poglavlja u prvoj polovini ove godine. Naporno radimo na vladivini prava", kaže Radović, napominjući da će Crna Gora sarađivati sa susjedima.

Strategija se, kako je rekao, ne bavi se planiranjem novog budžeta za zemlje Zapadnog Balkana, već je riječ o političkom dokumentu koji akcenat stavlja na politiku proširenja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније