Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

05. 01. 2018. 07:49 >> 08:16
45

KNEŽEVIĆ NAJAVIO

Deklaracija o pomirenju četnika i partizana

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević najavio je da će Deklaracija o pomirenju potomaka četnika i partizana biti potpisana 27. januara.

Deklaraciju bi trebalo da, osim Kneževića, potpišu i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i srodne političke grupacije i udruženja.

"Deklaracija o pomirenju potomaka partizana i četnika u Crnoj Gori predstavlja društvenu potrebu kako bi se izbjegle dalje ideološke konfrontacije i stigmatizovanja. Notorna je laž da se partizanski pokret u Drugom svjetskom ratu borio za nezavisnu Crnu Goru i članstvo u NATO alijansi. Partizanska borba bila je usmjerena na stvaranje zajednice jugoslovenskih naroda i društva socijalne pravde, a ne nikako za divljački neoliberalizam i lopovluk koji je od Crne Gore napravio privatnu državu" kazao je Knežević za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, da apsurd bude potpun, upravo su nekadašnji komunistički funkcioneri, vaspitavani na sedam ofanziva, postali "ofšor kapitalisti i zagovornici NATO vrijednosti porobljavanja svih koji drugačije misle".

"Zato oni ne mogu bilo kome u Crnoj Gori određivati ideološku podobnost, i zato ova deklaracija o pomirenju predstavlja iskaz većinske volje naroda koji je kroz vjekove stvarao ovu državu. Očekujem da potpisivanje deklaracije bude 27. januara, na Svetog Savu, kao jasan iskaz duhovne, istorijske i društvene samosvijesti ljudu koji su spremni da eliminišu podjele i stvaraju Crnu Goru prema mjeri njenih građana, a ne elita. Posebno je suđenje u tzv. državnom udaru, pokazalo da režimski ideolozi i fanatici imaju potrebu za „kafkijanskim procesima“ u neograničenom trajanju", zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари45

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније