Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

22. 11. 2017. 08:24 >> 07:53
3

KALAČ SMATRA

BS izgubila političko dostojanstvo

Bošnjačka stranka Crne Gore postala je klasični biro rada i izgubila je političko dostojanstvo, ocijenio je predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) u Crnoj Gori Hazbija Kalač.

 

On je rekao da obećanja vladajućeg DPS-a koja se odnose na ugovorene obaveze iz predreferendumskog perioda nijesu ostvarena.

Kalač je za Dan rekao da bi se za iduće lokalne izbore u Petnjici moglo reći da shodno broju lista imamo značajnu političku ponudu.

"Ipak, ta ukupna ponuda, shodno profilima prijavljenih izbornih lista, mogla bi se svrstati u tri političke kolone: vladajući DPS, partije vlasti sve one koje su bile ili su sada podržavaoci politike DPS-a, i nove partije koje na političku scenu Crne Gore i na lokalnom nivou žele unijeti drugačiju političku filozofiju. Svakako da se BDZ nalazi u ovoj trećoj grupaciji političke ponude. Naš izborni moto na ovim izborima u Petnjici glasi za život u Petnjici. To je višestruka poruka kojom pozivamo sve Petnjičane da promijene odnos prema sebi i svome domu", rekao je Kalač.

Čelnik BDZ-a je naglasio da je na sceni alarmantan proces raseljavanja bošnjačkog naroda iz Crne Gore.

Obećanja vladajućeg DPS-a koja se odnose na ugovorene obaveze iz predreferendumskog perioda nisu ostvarena, ako se ne računa zapošljavanje partijskih kadrova BS-a u Podgorici, koje će se pokazati kao previsoka cijena opravdanog zahtjeva srazmjerne zastupljenosti bošnjačkog naroda u državnim institucijama. Ovo „ugonjenje” mladih ljudi u partiju koja je postala klasični biro rada i koja je izgubila političko dostojanstvo već se odrazilo kroz alarmantne procese raseljavanja bošnjačkog naroda iz Crne Gore", ukazao je Kalač.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније