Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

23. 10. 2017. 13:16 >> 13:51
21

RADUNOVIĆ UOČI MARŠA

Da se ne ponovi 24. oktobar

Poslanik DF-a, Slaven Radunović, kazao je da bi 24. oktobar 2015. godine trebalo da bude opomena da se tako nešto nikad više ne smije desiti.

 

On je, tokom najave protestnog marša koji će biti održan sjutra veče, rekao da su šetnju zamislili tako da se prilikom obilaska ulica građanima obraćaju "oni koji su bili žrtve i svjedoci svega što se dešavalo tih dana". 

Ranije je saopšteno da će se protestni marš kretati "ulicama u kojima je vršena tortura nad slobodnim građanima", a krenuće sa platoa ispred Skupštine. 

"Građanima će se obraćati možda jedan, dva političara, a ostalo žrtve koje će govoriti što im se dešavalo", rekao je Radunović.

On je rekao da je 24. oktobar opomena da tako nešto ne smije nikad više da se desi.

"Mnogi su ostali nekažnjeni, to će biti prilika da iskažemo protest protiv režima. Naše je da se okupimo i iskažemo najsnažniji protest", rekao je Radunović. 

Jedan od funkcionera DF-a, Nikola Bajčetić, rekao je da od 24. oktobra 2015. "ništa više nije isto u Crnoj Gori".

"Taj dan je proizveo krizu u Crnoj Gori koja je kulminirala 16. oktobra prošle godine. Ostaje gorak ukus te nepravde, jer niko nije procesuiran od batinaša", rekao je Bajčetić.

Njegov partijski kolega Nikola Jovanović saopštio je da je protest prijavljen u skladu sa zakonom. On je pozvao "sve slobodnomisleće građane" da im se pridruže".

"Pozivamo ostale opozicione političke partije da nam se pridruže", rekao je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније