Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 10. 2017. 13:28 >> 12:57
1

CG - KOSOVO

Durmiši: Izgraditi tunel i granični prelaz

Izgradnjom tunela između Rožaja i Peći i otvaranjem graničnog prelaza između Plava i Peći značajno bi se olakšala komunikacija dvije države a to je osnovni preduslov za intenzivniju saradnju na svim nivoima, posebno u kulturi i turizmu kazao je Ambasador Kosova u Crnoj Gori Skender Durmiši.

Durmiši je razgovarao sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Rafetom Husovićem.

"Ambasador Durmiši je zahvalio potpredsjedniku Husoviću na prijemu i informisao ga o političkoj situaciji na Kosovu nakon konstituisanja nove Vlade", navodi se u saopštenju Vlade.

Sagovornici su se, kako navode, saglasili da dobre političke odnose dvije države treba iskoristiti u cilju unapređenja ekonomske i kulturne saradnje.

"U narednom periodu pažnju treba usmjeriti na poboljšanje putne povezanost čime bi se mogli valorizovati izuzetni turistički potencijali koji postoje u dvije države", kazao je Durmiši.

Husović je istakao da postoji prostor za saradnju u svim oblastima i da to treba iskoristiti. Takođe, treba sagledati mogućnost za prevazilaženje određenih barijera koje postoje, kao što je ukidanje takse za putno osiguranje koje građani Crne Gore i Kosova plaćaju prilikom prelaska granice.

"Siguran sam da zajedničkim projektima možemo doprinjeti boljoj ekonomskoj saradnji. Smatram da bi projekat izgradnje tunela između Rožaja i Peći uz otvaranje graničnog prelaza između Plava i Peći bio od velikog značaja za obje države. Time bi se značajno olakšala komunikacija što je osnovni preduslov za inteziviranje saradnje na svim nivoima, posebno na kulturnom i turističkom planu", kazao je Husović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније