Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis/M.L.B. ]

16. 10. 2023. 17:17 >> 17:29

IBRAHIMOVIĆ - HUSOVIĆ

Intezivnijom saradnjom resora do konkretnih rezultata

Kvalitetna, moderna i bezbjedna putna infrastruktura jedan je od preduslova za razvoj turističkih i privrednih potencijala regije, ocijenjeno je tokom susreta crnogorskog ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića i ministra infrastrukture i zaštite životne sredine Kosova Liburna Alija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, sastanak ministara održan je u Rožajama, gdje se predsjednik te Opštine Rahman Husović osvrnuo na tradicionalnu povezanost stanovništva tih krajeva i neophodnost brže i bolje komunikacije.

Ibrahimović je podsjetio da su, potpisivanjem memoranduma o saradnji na realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata, dvije države izrazile spremnost da intezivno sarađuju i konkretizuju dalje aktivnosti vezane za izradu tehničke i projektne dokumentacije za putne pravce Plav - Dečani i projekat realizacije tunela Rozaje Peć, kao i za dionicu auto-puta Andrijevica - Peć - Pristina.

Kako je saopšteno, današnji sastanak radnih timova dva ministarstva prilika je da se obidje dio trase puta Plav Dečani, ali i dogovore dalje aktivnosti koje će timovi sprovoditi.

“Na obostrano zadovoljstvo, dogovoreno je da Studiju izvodljivosti za projekat izgradnje tunela Rožaje Peć finansira kosovska Vlada čime se potvrđuje namjera i odlučnost da se taj projekat dalje razvija” naglasio je Ibrahimović .

On je informisao prisutne da je u toku izrada projektne dokumentacije, a da su nacrtom budžeta za narednu godinu planirana sredstva za izgradnju puta projekta Plav - Dečani.

Prilikom obilaska trase upriličen je susret sa Predsjednikom Opštine Plav Nihadom Canovićem koji je ukazao na neophodnost izgradnje saobraćajnica kako bi se doprinijelo bržem i bezbjednijem protoku putnika i tereta.

Aliju je izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, naglašavajući spremnost resora na čijem je čelu da intezivno sarađuje sa kolegama iz Crne Gore kako bi te projekte realizovali u narednom periodu.

Kako je saopšteno, Ibrahimović je danas obišao i početak radova na sanaciji klizišta na lokalitetu Donje Luge na putu Andrijevica Plav.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније