Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 09. 2017. 14:42 >> 08:16
2

DPS NIKŠIĆ

Prigovor zbog priloga u Dnevniku 2

Nikšićki DPS podnio je prigovor Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medija na prilog emitovan u drugom Dnevniku, povodom svečanosti obilježavanja Dana Opštine Nikšić.

 

Iz DPS-a navode da je prilog presijecan izjavama predstavnika Demokratske Crne Gore, političke partije koja, kako su kazali, nema predstavnika u lokalnom parlamentu.

"Ovakvim postupkom urednici Javnog servisa sugerisali su da je u podjednakom javnom interesu gledalaca da čuju šta o razvoju Nikšića ima da kaže prvi čovjek te opštine, kao i predstavnik stranke koja nije ni učestvovala na lokalnim izborima. Ne manje važan aspekt čini i činjenica da je izvještač u prilogu koji bi, shodno profesionalnim i etičkim standardima, trebalo da bude objektivan i lišen iznošenja stavova novinara koji je koristio kvalifikacije tipa 'ružičasto stanje privrede' i slično", saopštio je DPS. 

Podsjećaju da je Pravilnikom o programskom standardima u elektronskim medijima, propisano da su elektronski mediji u obavezi da "svako stanovište predstave na objektivan način, bez uređivačkih intervencija i komentara kojima bi se favorizovala jedna strana, ili neistinito predstavio predmet informativnog sadržaja".

"Takođe je obaveza uređivačke kuće da sve vrijeme vodi računa o obavezi da 'činjenično izvještavanje jasno odvoji od stava, mišljenja i komentara' što u navedenom slučaju nije poštovano. Svjesni smo da svaka vlast mora bude spremna da istrpi svaku, pa i najoštriju političku kritiku, ali ona u informativnim emisijama Javnog servisa mora biti u skladu sa načelima Pravilnika, Etičkog kodeksa, zakonskih i međunarodnih standarda. Sve političke partije, čak i one koje nijesu u parlamentu, treba da imaju pravo na slobodu izražavanja, ali isključivo u skladu sa svojom političkom snagom i u formi koja je za to propisana", navode iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније