Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

26. 12. 2023. 09:19 >> 09:22
Čitaj mi:

DPS NIKŠIĆ

Podnijeli amandmane za uvećanje stipendija i besplatnog vrtića za djecu

Odbornici DPS-a u Skupštini opštine Nikšić podnijeli su amandmane na Predlog odluke o Budžetu opštine Nikšić za 2024. godinu kojima traže da se stipendije studentima povećaju, da vrtić bude besplatan za svu djecu u tom gradu, te da se uvedu junior i studentske kartice.

“Iako su studentske stipendije prošle godine, zahvaljujući amandmanu Evropskog tima za Nikšić, uvećane za 100%, tako da sada iznose po 100 eura, smatramo da u vremenu ove i ovakve krize, dodatno moramo ekonomski podržati najbolje nikšićke studente. U tom smislu podnijeli smo amandman koji podrazumijeva novo uvećanje stipendija na makar 150 eura”, naveli su iz DPS.  

Kažu da je vrtić važna stepenica za rast i razvoj nikšićkih mališana, pa smatraju da je vrijeme da Nikšić djelima pokaže brižan odnos prema najmlađim, a najvažnijim članovima našeg društva, kroz uvođenje besplatnog vrtića za svako dijete, čime se sva djeca u Nikšiću dovode u ravnopravan položaj.

“Treći amandman odnosi se na uvođenje junior i studentske kartice, za koje smatramo da su dobar mehanizam za pružanje podrške mladim ljudima ovog grada. Ovim karticama bi mladi, od 10 do 18 godina, kao i studenti, mogli ostvarivati popuste u apotekama, knjižarama, teretanama, bioskopima, pozorištu, osiguranju, trgovinama, turističkim agencijama, itd. U krajnjem ističemo da smo u fokus svog djelovanja kroz predložene amandmane stavili ono najvrednije što Nikšić ima, a to su djeca i mladi ljudi, za koje smatramo da zaslužuju mnogo više od onoga što im se trenutno u Nikšiću pruža. Vjerujemo da će amandmani naići na podršku svih onih koji suštinski, a ne samo deklarativno, žele dobro gradu pod Trebjesom, te da ćemo kroz realizaciju istih koliko-toliko uspjeti da unaprijedimo položaj djece i mladih u našem gradu”, piše u saopštenju “Evropskog tima za Nikšić”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније