Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

24. 01. 2017. 18:45 >> 18:21
5

BRAJOVIĆ - FILO

Crna Gora i Albanija susjedi za primjer

Crna Gora i Albanija u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, a činjenica da između susjeda nema otvorenih pitanja od ogromnog je značaja za jačanje regionalne stabilnosti, ocijenjeno je tokom razgovora predsjednika parlamenta Ivana Brajovića sa albanskim ambasadorom u Podgorici, Ernalom Filom.

Kako je ocijenjeno tokom razgovora, podrška Albanije članstvu Crne Gore u NATO i razmjena iskustava kada su u pitanju integracije u Evropsku uniju, kao i međusobna saradanja na regionalnom i multilaterlanom planu, dio su harmoničnih političkih odnosa Albanije i Crne Gore.

„Na sastanku je ocijenjeno da dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, zasnovane na principima međusobnog povjerenja i uvažavanja. Činjenica da između susjeda ne postoje otvorena pitanja, od ogromnog je značaja za dalji napredak sveukupne saradnje i jačanje regionalne stabilnosti“, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Na sastanku je, kako je saopšteno, ocijenjeno da Crna Gora i Albanija predstavljaju pravi primjer saradnje susjednih država, koje imaju jasne spoljnopolitičke prioritete.

„Razgovarali smo o tome da su jačanje putne infrastrukture, zajednički projekti na očuvanju i valorizaciji Skadarskog jezera, energetskih i drugih potencijala, od ogromnog značaja za ravnomjerni ekonomski razvoj svih dijelova Crne Gore i Albanije“, saopštio je Brajović.

Ocijenjeno je i da tradicionalno harmonični međunacionalni odnosi i privrženost manjiskih naroda državi Crnoj Gori, ojačani njihovim aktivnim učešćem u radu Skupštine, predstavljaju, kako se navodi, izuzetnu vrijednost u politički osjetljivom okruženju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније