Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

07. 11. 2016. 10:45 >> 10:31

CRNA GORA - FRANCUSKA

Kvalitetna saradnja u oblasti saobraćaja

Crna Gora i Francuska imaju imaju kvalitetnu saradnju, naročito u oblasti saobraćaja, kazala je novoimenovana francuska ambasadorka u Podgorci Kristin Tudik, tokom sastanka sa ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem. Tudik je istakla da postoji interesovanje francuskih kompanija za investiranje u oblasti saobraćaja, naročito kada postoji mogućnost finansijskog učešća evropskih banaka i drugih međunarodnih finansijskih institucija.

Brajović je, kao je saopšteno iz njegovog resora, istakao da dvije zemlje tradicionalno imaju izvaredne odnose i da ja sa ranijim ambasadorima imao korektnu saradnju, koja se uvijek može unaprijediti i poboljšati.

"Ministar Brajović je naglasio da je zadovoljan onim što je u ovom resoru postignuto u proteklom mandatu. Svakako da je najveće interesovanje i fokus bio na trenutno najvećem projektu - izgradnji prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo. Kapitalni projekat kome se pristupilo krajnje odgovorno jer je za Crnu Goru to veliki izazov. U Crnoj Gori su već prisutne renomirane francuske kompanije, konkretno na projektu autoputa je angažovan italijansko – francuski konzorcijum koji vrši nadzor nad realizacijom projekta", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

U pogledu evropskih integracija ministar, Brajović je upoznao ambasadorku Francuske sa trenutnim aktivnostima i dinamikom njegovog resora i podvukao da su dva poglavlja iz oblasti saobraćaja otvorena, poglavlja 21 i 14.

Tudikl je potrvdila je da je kompanija koja je angažovana kao nadzor na projektu autoputa izrazila zadovoljstvo svojim angažmanom, kao i da se nadaju daljem učešću i na ostalim krupnim projektima koje Crna Gora planira da realizuje kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura"

"Ambasadorka Tudik je istakla da postoji interesovanje francuskih kompanija za investiranje u oblasti saobraćaja, naročito kada postoji mogućnost finansijskog učešća evropskih banaka i drugih međunarodnih finansijskih institucija. Osim izgradnje puteva, naglasila je kao zanimljivu i oblast pomorstva, to jest Luku Bar i Luku Kotor. Tokom razgovora bilo je riječi i o dinamici rekonstrukcije pruge od Bara do granice sa Srbijom", navodi se u saošptenju.

Na kraju susreta, kao se dodaje, zaključeno je da postoji prostora za dodatnu saradnju u oblasti saobraćaja i da se dobri odnosi dvije države moraju i dalje održavati i unapređivati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније