Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

М.М.

06. 11. 2023. 20:11 >> 20:17

GAZDIĆ SA AMBASADORKOM FRANCUSKE

Najavljena saradnja u borbi protiv ekološkog kriminala

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić razgovarao je sa ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske o potencijalnoj budućoj saradnji u oblastima održivog razvoja, zaštite prirode i borbe protiv ekološkog kriminala.

“Teme koje su obuhvatile razgovore uključivale su i obnovljive izvore energije, očuvanje šuma, zaštitu rijeka, kao i druge zajedničke projekte”, saopšteno je iz te Agencije za zaštitu životne sredine. 

Najvažnija tačka sastanka bila je,kako se navodi, dogovor oko organizacije velike konferencije sredinom 2024. godine na temu zaštite mora i okeana.

“Ova konferencija će okupiti različite aktere iz Crne Gore i imaće za cilj pripremu zajedničkih inicijativa i preporuka koje će biti predstavljene na UN samitu o okeanima i klimi (ONOC 3) u Nici, zakazanom za jun 2025.godine”, poručuju u saopštenju. 

Ambasadorka Francuske naglasila je važnost očuvanja morske sredine, posebno u kontekstu Crne Gore kao obale Jadranskog mora.

“Takođe, na sastanku je razgovarano i o konferenciji koju organizuje ambasada Francuske u Hrvatskoj u Plitvicama, a koja se bavi jačanjem borbe protiv kriminala u životnoj sredini za države jugoistočne Evrope. Uz podsjeanje da će Crna Gora aktivno učestvovati u ovoj inicijativi koja se održava od 13. do 16. 11. 2023.g., dok će državu tom prilikom predstavljati Agencija za zaštitu životne sredine”, ističu iz Agencije.

Zaključeno je da sastanak predstavlja korak naprijed u razvoju odnosa i saradnje između Crne Gore i Republike Francuske, u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, dok će detalji o konkretnim projektima i inicijativama tek biti razrađeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније